Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: FETÖ Operasyonlarında 49 Şüpheli Yakalandı, 39’u Tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye karşı 29 ilde düzenlenen operasyonlarda 49 kişinin yakalandığını ve 39’unun tutuklandığını duyurdu. Operasyonlarda örgüt bağlantılı belgeler ve dijital materyaller elde edildi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    FETÖ Operasyonlarında 49 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik olarak ülke genelinde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlar hakkında önemli bilgiler paylaştı. Son 10 gün içerisinde tam 29 ilde düzenlenen operasyonlar sonucunda 49 terör şüphelisi gözaltına alınırken, bunlardan 39’u tutuklandı.

    Yapılan Operasyonlar ve Yakalanan Şüpheliler

    Bakan Yerlikaya’nın aktardığı verilere göre, jandarma özel harekat birimleri, Adana’dan Yozgat’a kadar uzanan 29 ilde görev aldı. Bu süreçte, FETÖ ile bağlantılı oldukları belirlenen şüphelilerin, terör örgütünün güncel yapılanması içinde faaliyet gösterdiği, ankesörlü telefon kullanarak örgüt liderleriyle irtibat kurduğu, yasadışı yardım kuruluşlarına finans sağladığı ve sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yaptığı tespit edildi. Ayrıca, ele geçirilen dijital materyaller ve örgütsel belgeler, operasyonların ne kadar kapsamlı olduğunu gözler önüne serdi.

    Devam Eden İşlemler ve Değerlendirmeler

    Operasyonlar sırasında yakalanan diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin devam ettiği bilgisi verildi. İçişleri Bakanı, FETÖ ile mücadelede kararlılıklarını sürdürdüklerini vurgulayarak, yol alacakları diğer adımlarla ilgili kamuoyunu bilgilendireceklerini ifade etti. Bu operasyonlar, terörle mücadele çabalarının etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.