İBB AK Parti Grubu, 7 Yıldır Süregelen Zam Artışlarını Eleştirdi: “İstanbullular Cebinden Daha Fazla Ödüyor”

3 Min Read

İBB’de Zam Eleştirisi: AK Parti Grubu Tepkili

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grubu Tarife Komisyonu üyeleri, belediye yönetiminin 7 yıl süresince yaptığı uygulamaları masaya yatırdı. Toplantıda, İBB Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, İstanbul halkının su ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarda yaşadığı aşırı zam artışlarını eleştirerek, “CHP’li İBB yönetimi, 2019’da ‘yeni finansal modeller bulacağız’ derken, bugün gelinen nokta ise İstanbulluların esas ihtiyaçlarında bile yüzde binleri aşan zamlarla dolu bir tablo” ifadelerinde bulundu.

Artan Ücretler ve Yapılan Basın Açıklaması

İBB AK Parti Meclisi Grubu Tarife Komisyonu, CHP’nin oylamalarıyla kabul edilen yeni tarifelerin ardından basın toplantısı düzenledi. Basın açıklaması İstanbul Büyükşehir Belediye Binası’nda gerçekleştirildi ve AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz ile beraber Tarife Komisyonu Üyeleri Meryem Karaköse ve Süheyla Topçu da toplantıda hazır bulundu.

Türkyılmaz, basın açıklamasında, “İBB yönetiminin mali kaynakları iyileştirmek üzere yaptığı çalışmalara rağmen, temel ihtiyaçlarda ulaşılan bu zam oranları maalesef hiçbir enflasyon oranıyla açıklanabilecek gibi değildir” dedi.

Zamların Oranı ve Mezarlık Ücretleri

AK Parti Meclis Üyesi Meryem Karaköse mezarlık ücretlerindeki artışa vurgu yaptı ve “Mezar fiyatları 272 TL’den 544 TL’ye yükseldi. 2019 yılında 80 TL olan bu ücret, bugün yüzde 580’lik bir artış göstermiştir” ifadelerini kullandı. Ayrıca, birinci grup mezar yerlerinin fiyatlarının 334 bin 896 TL’ye yükseldiğini belirterek, bunun geçirmiş olduğu büyük bir artış olduğunu vurguladı.

Karaköse, “2019 yılında 2 bin TL olan en düşük mezar yeri fiyatının 10 bin 728 TL’ye çıktığını ve bu artışın oranının da yüzde 436 olduğunu görüyoruz” dedi.

Çeşme Yaptırma Ücretindeki İnanılmaz Artış

Karaköse, çeşme yaptırma konusunu da gündeme getirerek, bu hayır işinin yapım ücretinin bir önceki yıl 61 bin 660 TL iken, bu yıl 500 bin TL’ye yükseldiğini duyurdu. “Yani 2019’da bu fiyat 10 bin TL’ydi ve aradaki artış yüzde 4 bin 900’dür” dedi.

Otopark Ücretleri ve Artışlar

Otopark ücretlerine de değinen Karaköse, “2019’da günlük 1 TL olmasını öneren zihniyet, bugün bu fiyatı 220 TL’ye çıkardı. Bu, 2019’dan beri toplamda yüzde 3 bin 567’lik bir artış anlamına geliyor” diyerek durumu eleştirdi.

Su Fiyatları Hakkında Endişe Verici Artış

Su fiyatları üzerindeki etkilerin de ele alındığı toplantıda, Karaköse son 6 yılda su ücretlerine yapılan zam oranının yüzde 1040 olduğunu belirtti. “Seçimlerde verdikleri vaatlerle çelişen bu zamlar, İstanbulluları sosyal bir fatura ile karşı karşıya bırakmaktadır” dedi.

Ulaşımdaki Fahiş Zamların Etkisi

Ulaşım ücretlerindeki artışları da ele alan Karaköse, “2019’da 2,6 TL olan bilet ücretinin bugün 35 TL’ye çıkmasının, yüzde 1246’lık bir artış anlamına geldiğini” ifade etti. Bu artışın, son yıllardaki benzin fiyatlarının yükselişiyle de kıyaslanması gerektiğini vurguladı. “Bu senaryoda, İstanbullular, verdiği vaatleri yerine getirmeyen bir yönetimle karşı karşıya” değerlendirmesinde bulundu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version