Hükümlü ve Tutukluların Eserleri Sergilendi
Bakırköy Adliyesi, Hükümlü ve tutukluların yaptıkları ürünlerin sergilendiği “Çini ve El Sanatları Sergisi”ne ev sahipliği yaptı.
Marmara 1 No’lu L Tipi Kapalı ve Marmara 4 No’lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarından gelen hükümlü ve tutukluların, İş Yurtları atölyelerinde ürettikleri eserlerin sergilendiği etkinlik, Bakırköy Adliyesi’nde gerçekleştirildi. Açılışa, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, Bakırköy Adalet Komisyonu Üyesi Sadullah Güler, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, Sulhi Dönmezer Eğitim Merkezi Başkanı Mustafa Hakan Uyar gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, çok sayıda hakim, Cumhuriyet savcısı, Ceza ve İnfaz Kurum müdürü ile adliye çalışanları da açılışta yer aldı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş, törende yaptığı konuşmada, “Adliyemiz tekrar özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ceza infaz kurumları sadece dört duvardan oluşmaz. İnfazı süren hükümlülerimiz ve tutuklularımız, hayata ve topluma yeniden kazandırılabilmek için mesleki gelişim kurslarına katılmakta. Bu kurslar sonucunda ortaya çıkan eserler, birer sanat eseri haline gelmekte ve sergilenmeyi hak etmektedirler. Bu eserleri burada sergilemekten büyük gurur duyuyoruz. Bugün bu güzellikleri vatandaşlarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” şeklinde ifade etti.
Açılışın ardında, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş ve beraberindeki heyet, sergideki eserleri detaylı bir şekilde inceledi. Ayrıca, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Dr. Necip Sarı, çeşitli katılımcılara hediye takdim etti. Etkinliğin sonunda toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi ve tören sona erdi.