Hindistan’da Swamy Venkateswara Tapınağı’nda Eşsiz İzdihamda 12 Kişi Hayatını Kaybetti

Editör
1 Min Read

Tapınaktaki İzdihamda Can Kaybı

Hindistan’da bir tapınakta yaşanan feci olayda 12 kişi yaşamını yitirdi.

Srikakulam’da Ekadashi Kutlamaları

Andhra Pradesh eyaletinin Srikakulam bölgesinde, Hinduizm’in önemli günlerinden biri olan “Ekadashi” nedeniyle binlerce Hıristiyan, Swamy Venkateswara Tapınağı’na akın etti. Tapınakta yaşanan izdiham sırasında çelik korkuluklar çöktü ve bu üzücü olay sonucunda 12 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili açıklama yapan polis, yaralıların bulunduğunu ve durumu kritik olanların hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Başbakan’dan Taziye Mesajı

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti ve olay hakkında derin üzüntü duyduğunu paylaştı. Bu tür acı olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Hindistan’daki tapınaklar, özellikle dini bayram günlerinde kalabalık ziyaretçiler alırken, benzer izdihamların önlenmesi için yenilikçi güvenlik önlemlerinin getirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış