Hekimhan’da Rehberlik ve Özel Eğitim Çalışmaları
Malatya’nın Hekimhan ilçesinde, Battalgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) uzmanları, öğrenciler, veliler ve eğitimciler için çeşitli rehberlik ve özel eğitim etkinlikleri düzenlendi.
Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla beraber, Battalgazi RAM Müdürü Mesut Aşık ve uzman ekibi Hekimhan ilçesine önemli bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.
“Okula Uyum” Semineri Velilere Sunuldu
Ziyaret çerçevesinde ilk olarak RAM Klinik Psikoloğu Mehmet Demez, Öğretmenevi Konferans Salonu’nda velilere yönelik olarak “Okula Uyum” başlıklı bir seminer verdi. Seminerde öğrenci davranışları, aile tutumları, okula adaptasyon süreci ve dijital bağımlılık gibi önemli konular ele alındı.
RAM Müdürü Mesut Aşık da öğrencilerin kişilik hizmetleri ve kariyer danışmanlığıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ayrıca, ilçedeki özel eğitim sınıfları, RAM Özel Eğitim Değerlendirme Başkanı Necibe Damla Özdemir ve Özel Eğitim Öğretmeni Özlem Aslan tarafından ziyaret edilerek, öğrencilerin mevcut durumları yerinde analiz edildi ve öğretmenlere danışmanlık hizmetleri sunuldu.
Öğrencilere Yönelik Eğitsel Tanılama Çalışmaları
Bunun yanı sıra, bazı öğrenciler için eğitim ortamında tanılama ve yönlendirme çalışmaları da gerçekleştirildi. RAM Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Pınar Ünlü, okul yöneticileri ve Hekimhan’da görev yapan rehber öğretmenlerle de konsültasyon buluşmaları yaptı.
Ziyaretin kapanışı olarak, özel eğitim sınıflarında kullanılmak üzere çeşitli eğitim materyalleri de okullara dağıtıldı. Bu çalışmalar, öğrencilerin eğitim süreçlerinin desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 32 KURS MERKEZİ, 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 32 KURS MERKEZİ, 2025-2026 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA BAŞLADI.