Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hegseth’ten İran’a Yemen Uyarısı: Husilere Desteğin Cezası Olacak

    ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’ın Yemen’deki Husilere yönelik desteğinin karşılıksız kalmayacağını belirterek, Tahran’a uyarıda bulundu. Hegseth, Husilere verdiği destek nedeniyle İran’a “seçeceğimiz zaman ve yerde sonuçlarına katlanacaksınız” dedi.

    ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’ın Yemen’deki Husilere yönelik desteğinin

    ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth, İran’ın Yemen’deki Husilere yaptığı askeri yardımın yan etkileri olacağını belirtti. Hegseth, “Bu durumun sonuçlarıyla, bizim belirleyeceğimiz zaman ve yerde yüzleşeceksiniz” şeklinde bir uyarıda bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, “Husilere sağladığınız ölümcül destek dikkatimizden kaçmıyor. Ne yaptığınızı çok iyi biliyoruz” dedi. Hegseth, İran’ın “Amerikan ordusunun yeteneklerini anlamasına” dikkat çekerek, Tahran’ı önceki uyarıları unutmadığı konusunda da hatırlattı. İran’ın Husilere verdiği destekle ilgili olarak Hegseth, “Bu durum cezasız kalmayacak” ifadesini kullandı.

    Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, 15 Mart’ta yaptığı açıklamada, Yemen’deki İran destekli Husilere karşı ordusuna büyük bir saldırı başlatma talimatı verdiğini belirtmişti. Bu açıklama sonrası ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’deki Husi hedeflerine yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirmeye başlamıştı. Husi milisleri ise ABD donanmasına ve dronlara saldırı düzenlemenin yanı sıra İsrail’e karşı eylemlerine de devam etti.