Hayrabolu’da Bilim Fuarı Kapılarını Açtı: Öğrencilerden 16 Proje Ziyaretçilere Sunuldu!

1 Min Read

Hayrabolu’da Bilim Fuarı Coşkuyla Açıldı

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde bulunan Hasan Yılmaz Kurt Ortaokulu, bilim meraklılarını bir araya getiren heyecan verici bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öğrencilerin hazırladığı çeşitli projelerle dolu olan Bilim Fuarı, açılışının ardından ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Öğrenci ve Danışman Öğretmen İş Birliği

Hasan Yılmaz Kurt Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, toplam 39 öğrenci ve 16 danışman öğretmen, 16 farklı projeyi sergileyerek etkinliğe katkıda bulundu. Fuarın açılışında konuşma yapan Okul Müdürü Mustafa İpek, bilim fuarlarının öğrencilerin araştırma becerilerini geliştirmekle kalmayıp, onları sorgulayan, merak eden ve çözüm üretebilen bireyler haline getirdiğini vurguladı.

İpek, “Bu tür organizasyonlar, öğrencilerimizin okulda edindikleri teorik bilgileri pratiğe dökmelerine fırsat tanıyor. Hazırlık sürecinde öğrencilerimizin gösterdiği özveri, ilgi ve çaba bizleri oldukça memnun etti. Gelecekteki bilim insanlarını yetiştirmeye yönelik her türlü çabayı destekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Protokol Üyeleri İncelemelerde Bulundu

Açılış töreninin ardından fuarı gezen protokol üyeleri, öğrencilerin sunduğu projeleri yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı. Bu etkinlik, öğrencilerin bilimsel düşünme yeteneklerini geliştirmeleri açısından önemli bir fırsat sundu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version