Havran’da Dolandırıcılık Olayı: Yaşlı Vatandaşı Altınlarından Etti
Balıkesir’in Havran ilçesinde, dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtarak yaşlı bir vatandaşı hedef aldı ve ziynet eşyalarına el koydu. Şüpheli, yapılan takipler sonucunda, Balıkesir Bursa Otoyolu üzerindeki Osmangazi Köprüsü gişelerinde altınlarla birlikte yakalandı.
65 Altın ve Diğer Ziynet Eşyaları Teslim Edildi
Elde edilen bilgilere göre, A.G. (71) isimli birey, telefonla arayan dolandırıcılar tarafından kimliğinin kopyalandığı iddiasıyla kandırıldı. Kendisine, adının terör örgütü dosyalarında yer aldığı ve elindeki ziynet eşyalarını teslim etmesi durumunda emniyet güçleriyle iş birliği içinde olacağının garanti edileceği söylendi. Dolandırıcılar, altınlara geçici olarak el konulacağı ifade ederek, işlemler tamamlandıktan sonra eşyaların geri verileceğini belirtti. A.G., aynı gün saat 16:00 civarında evine motosiklet kaskı takmış bir kişiyi kabul ederek, içinde 62 çeyrek altın, 15 bilezik, 12 Ata lira ve 1 yarım altın bulunan çantayı teslim etti.
Emniyet Güçleri Şüpheliyi Takip Etti
Havran İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili hızlı bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmalar neticesinde, şüphelinin motosikletle ilçeye giriş yaptığı ve altınları aldıktan sonra Bursa otoyoluna yöneldiği anlaşıldı. Koordineli bir operasyonla, şüpheli, Osmangazi Köprüsü gişelerinde altınlarla birlikte yakalandı.
Gözaltına alınan U.K. (17), gerekli işlemler için Havran İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, dolandırıcılığa uğrayan yaşlı adamın ziynet eşyaları eksiksiz bir şekilde teslim edildi. Şüpheli, çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE, KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN DOLANDIRICILAR YAŞLI BİR VATANDAŞI HEDEF ALARAK ZİYNET EŞYALARINI ÇALDI. ŞÜPHELİ, YAPILAN TAKİP SONUCU BALIKESİR BURSA OTOYOLU OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GİŞELERİNDE ALTINLARLA BİRLİKTE YAKALANDI.
BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE, KENDİSİNİ POLİS OLARAK TANITAN DOLANDIRICILAR YAŞLI BİR VATANDAŞI HEDEF ALARAK ZİYNET EŞYALARINI ÇALDI. ŞÜPHELİ, YAPILAN TAKİP SONUCU BALIKESİR BURSA OTOYOLU OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ GİŞELERİNDE ALTINLARLA BİRLİKTE YAKALANDI.