Hatay’da yaşayan bir şehit ailesinin evlerinde bulunan ve zamanla yıpranan Türk bayrağının yenilenmesi talebi doğrultusunda bayrak değişimi gerçekleştirildi. Şehit babası Yusuf Mengilli’nin “Rabbim bayrağımızı ve yurdumuzu eksik etmesin” sözleri ise duygusal bir an yaşamalarına sebep oldu.
Hatay’da görevli jandarma er Esat Mengilli, 2007 yılında Afyonkarahisar’da vatani görevini yaparken şehit olmuştu. Mengilli ailesi, Antakya ilçesi Büyükdalyan Mahallesi’nde yaşamakta ve yıllardır evlerinde şehitlerini anmak amacıyla Türk bayrağını dalgalandırmaktalar. Geçtiğimiz kış mevsiminde bayrağın yıprandığını gören baba Yusuf Mengilli, bu durumu Hatay Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile paylaştı. Babanın talebi üzerine, dernek temsilcisi Abdullah Dağ aracılığıyla, eski bayrak yeni bir bayrakla değiştirildi.
Yusuf Mengilli, bayrağın değiştirilmesi için teşekkürlerini ifade ederek, “Bayrağımız yıpranmıştı, Abdullah beyle görüştük. Şimdi geldiler ve değiştirdiler, kendilerine çok teşekkür ediyorum. Rabbim bayrağımızı ve yurdumuzu eksik etmesin. İnşallah devletimiz her zaman muzaffer olsun” şeklinde konuştu.