Hatay’da Eğitim Yatırımları Hız Kazanıyor
Hatay’ın Payas ilçesinde inşaatı devam eden 24 derslikli ilkokul ve 24 derslikli imam hatip ortaokulunda çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. Vali Mustafa Masatlı, inşa edilen okulları ziyaret ederek, yetkililerden bilgiler aldı.
Deprem Sonrası Yeniden İnşa Süreci
Hatay’da deprem sonrası eğitim altyapısının güçlendirilmesi amacıyla yeni okullar inşa edilmeye devam ediyor. Payas ilçesinin Kürtül Mahallesi’nde yapılmakta olan 24 derslikli imam hatip ortaokulu ve Yakacık Mahallesi’nde inşa edilen 24 derslikli ilkokul, eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor. Vali Masatlı, inşaatın sonlarına gelindiği okullarda yaptığı incelemede, yetkililerden güncel bilgi alarak, sınıfların öğretim koşullarını ve sosyal alanları gözden geçirdi.
Eğitim yatırımlarının, Payas’ın eğitim standartlarını önemli ölçüde yükselteceğini belirten Vali Masatlı, ayrıca okulda spor ve kültürel etkinlikler için ayrılan alanların da durumunu değerlendirerek, bu projelerin bölgedeki eğitim sistemine katkıda bulunacağını ifade etti.