Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da standart dışı ‘air’ sistemi takan TOFAŞ sürücüsüne 9 bin 267 TL ceza kesildi.

Hatay’da bir TOFAŞ sürücüsüne, aracında yönetmeliğe aykırı ‘air’ sistem takması nedeniyle 9 bin 267 TL ceza kesildi. Emniyet, trafik düzenini sağlamak amacıyla denetimlerde bulunuyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Hatay’da Araca Standart Dışı Modifikasyon Cezası

Hatay’da gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, aracında yönetmelik dışı ‘air’ sistemi bulunan bir TOFAŞ sürücüsü 9 bin 267 TL para cezası ile karşı karşıya kaldı.

Trafik Düzenini Sağlama Çabaları

Hatay Emniyet Müdürlüğü, şehirdeki trafik düzenini korumak amacıyla denetimlerini kesintisiz olarak sürdürüyor. İskenderun ilçesinde, 26 Mayıs ile 2 Haziran tarihleri arasında yapılan kontrollerde, standart dışı plaka takan ve çevreyi rahatsız eden sürücülere yönelik sıkı bir denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimler sırasında, plakalarını saklayan, plakasız araç kullanan ve gürültü çıkararak kamunun huzurunu bozan motosiklet ve araç sürücüleri dikkatle incelendi. Bu denetimlerde, yönetmeliklere aykırı olarak aracına teknik değişiklik yaptıran bir TOFAŞ sürücüsü de yakalandı.

Hukuki Süreç ve Cezai İşlem

Denetimlerde, sürücünün aracında yer alan ‘air’ sistemi, aracın zeminle mesafesinin tek tuşla ayarlanmasını sağlayan bir modifikasyon olarak tespit edildi. Söz konusu sürücüye, yönetmelik hükümlerine aykırı hareket ettiği için 9 bin 267 TL tutarında bir ceza uygulandı.

Hatay’daki bu tür denetimlerin, trafik kurallarına uyum sağlanması ve güvenli sürüşün teşvik edilmesi açısından büyük öneme sahip olduğu vurgulandı.