Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hatay’da öğretmenin ‘Karabaş’ dediği iddia edilen başörtülü öğrencinin babası, kızının ruhsal sağlığının bozulduğunu açıkladı.

    Hatay’da 11 yaşındaki başörtülü H.K., öğretmeninin “Karabaş” demesiyle psikolojik olarak etkilendi. Baba Harun K., durumu okul ve CİMER’e şikayet etti. Öğretmen açığa alınırken, H.K. psikoloğa yönlendirilecek.

    Hatay'da 11 yaşındaki başörtülü H.K., öğretmeninin "Karabaş" demesiyle psikolojik olarak

    **Hatay’da Öğrenciye Yapılan Hakaret, Aileyi Endişelendirdi**

    Hatay ilinde, öğretmeninin kendisine “Karabaş” şeklinde hitap ettiği iddia edilen 11 yaşındaki başörtülü bir öğrencinin babası, kızının bu durumdan dolayı ruhsal olarak olumsuz etkilendiğini ifade etti. Baba Harun K., kızının odasından çıkmadığını vurgulayarak, “Evladımız, okulda tanıdığı ve tanımadığı çocukların kendisine ‘Karabaş’ diye hitap ettiğini anlattı” dedi.

    **Olayın Detayları**

    Geçtiğimiz günlerde, Hatay’ın Erzin ilçesindeki bir ortaokulda 5. sınıf öğrencisi H.K. (11), ders sırasında sınıf arkadaşıyla kalem almak için döndüğünde fen bilgisi öğretmeni tarafından “Önüne dön karabaş” denildiği iddia edildi. Bu sözler karşısında gözyaşlarını şişiren başörtülü öğrenci H.K., eve geldiğinde durumu babasına aktardı. Baba Harun K. (35), öğretmen hakkında okul yönetimine, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sözlü, CİMER’e ise yazılı şikayette bulundu. Şikayetlerin ardından Hatay Valiliği bir soruşturma başlatarak, öğretmeni açığa aldı.

    **Devletin Desteğiyle İlerleyen Süreç**

    Baba Harun K., olayı aktardığı süreçte yaşananları şu şekilde ifade etti: “Olay, 9 Mayıs Cuma günü yaşandı. Çocuğum sınıftayken, arkasını döndüğünde öğretmeni türbanını işaret ederek ‘Karabaş önüne dön’ ifadesiyle hitap etti. Okuldan dönen kızım ağlayarak içeri girmek istiyordu. Durumunu sorduğumda öğretmeninin bu şekilde konuştuğunu söyledi. Ardından öğretmene durumu sorduğumda, öğretmen özür diledi fakat bunun benim için yeterli olmadığını belirttim. Okul idaresi daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmamı önerdi. Ben de CİMER’e başvurarak durumu ilettim ve devletimiz konuya hassasiyetle yaklaştı. Süreç devam ediyor ve biz öğretmenden şikayetçiyiz.”

    **Çocuk Psikolojisi Üzerindeki Etkiler**

    Kızının psikolojik sorunlar yaşadığını söyleyen Harun K., “Çocukların dini inançları nedeniyle kimse kimseyi yargılayamaz. Benim kızım, kamu düzenine zarar vermediği sürece dilediği gibi giyinmek ve inanmakta özgürdür. Geri dönüş yapmakta zorlandık; okula bu gün zorla gönderdik. Evladımız, okulda daha önce tanıdı ve tanımadığı arkadaşlarından ‘Karabaş’ hitabı aldığını söylüyor. Bu durum onu rahatsız etti, çocuğumuzu bir psikoloğa yönlendireceğiz. Kızım, odasına kapanarak saatlerce çıkmamayı tercih ediyor” diye sözlerini tamamladı.