Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hatay’da Hayırsever, 30 Depremzedeye Ait 80 Bin TL’lik Borcu Ödeyip Defteri Yaktı

Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Hösem Market, ismini gizli tutan bir hayırseverin katkısıyla 30 depremzedenin 80 bin TL’lik borcunu kapattı. Borç defterini yakan hayırsever, mahallelinin ve esnafın yüzünü güldürdü.

Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki Hösem Market, ismini gizli tutan bir hayırseverin

Hatay’da Anlamlı Bir Yardım

Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Ocaklı Mahallesi’nde, hayırsever bir vatandaş, yerel bir bakkala borcu bulunan 30 depremzedeye ait toplam 80 bin TL’lik borcu üstlenerek örnek teşkil etti. Daha sonra borç defterini de ateşe vererek, bu anlamlı yardımını belgelendirdi.

Bakkalın Sahibi Olayı Anlattı

Hösem Market’in sahibi Bilgehan Karaca, gizemli hayırseverin bakkallarına geldiği sırada dükkanda bulunmaktaydı. Olayı şöyle aktardı: “Oğluma ait olan bu işletmede çalışıyorum. Dün akşam bir müşteri içeri girdi ve veresiye defterini sordu. Ben de kendisine satabileceğimizi söyledim. Fiyatını sorduktan sonra, yaklaşık 30 kişinin borcunu kapsayan defteri satın aldı. Toplamda 80 bin TL’yi ödedi ve defteri yaktı. Parası da hesabımıza yatırıldı. Bu kişi ismini açıklamadan gitti.”

Yardımseverin İyi Niyeti ve Toplumda Yaratılan Etki

Bu anlamlı davranış, hem borçlu vatandaşları hem de yerel esnafı sevindirdi. Bu tür yardımlar, toplumda dayanışma ruhunu güçlendirirken, zor günler geçiren depremzedelere umut aşılıyor. Borçların silinmesi, vatandaşlara büyük bir rahatlama sağlarken, hayırsever kişi de adını gizli tutarak yaptığı katkı ile herkesin takdirini topladı.