Hatay’da Doktorlar, 6 Şubat depremlerinin Yıldönümünde Vefat Edenleri Andı, Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor

Hatay’daki doktorlar, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde vefat edenleri anarak insani yardım çalışmalarını sürdürüyor. Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, bölgenin sağlık ve psikososyal ihtiyaçlarını karşılamak için iş birliği çağrısında bulundu.

Hatay'daki doktorlar, 6 Şubat depremlerinin 2. yıl dönümünde vefat edenleri

Doktorlar, 6 Şubat depremlerinin ikinci yıl dönümünde Hatay’daki insani yardım faaliyetlerine devam ederken hayatını kaybeden vatandaşları anmayı ihmal etmediklerini belirttiler.

Büyüklükleri 7,8 ve 7,6 olan depremlerin üzerinden iki yıl geçtiğini hatırlatan doktorlar, bu süreçte en fazla etkilenen illerden biri olan Hatay’da sağlık hizmetleri sunma çabalarına devam ediyor. Depremler sonrasında bölgeye intikal eden sağlık uzmanları, bu dönemde fiziksel sağlık hizmetlerinin yanı sıra ruh sağlığı ve psikososyal destek gibi birçok alanda çalışmalar yürüttüler. Dünya Doktorları Derneği Başkanı Hakan Bilgin, bu özel anma etkinliğiyle ilgili olarak, “Kaybettiğimiz dostlarımızı ve vatandaşlarımızı saygıyla anıyoruz. 6 Şubat depreminden etkilenen topluluğun sağlık ve psikolojik gereksinimlerini karşılamak adına elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz. Kapsamlı sağlık ve sosyal hizmet sunma hedefimiz doğrultusunda, bu iyileşme sürecinde kimsenin geride kalmaması için tüm partnerlerimizi bizimle birlikte hareket etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.