Hatay’da Depremin Ardından Yeni Öğretmenevi İnşaatı Devam Ediyor

Hatay’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından inşası devam eden 200 kişilik öğretmenevi ve 24 derslikli İmam Hatip lisesinin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Vali Mustafa Masatlı, eğitim projelerinin şehrin gelişimine katkıda bulunacağını vurguladı.

Hatay'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından inşası devam eden 200 kişilik

**Hatay’da Öğretmenevi İnşaatı Devam Ediyor**

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük hasar gören Hatay’da, öğretmenevi inşaatı hızla devam etmekte.

Yeni Eğitim Binaları Yükseliyor

Asrın felaketi olarak adlandırılan deprem sonrası Hatay, eğitim alanında yaptığı hamlelerle dikkat çekiyor. Depremin etkisiyle yıkılan eğitim yapılarının yerine yenileri inşa ediliyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Kisecik Mahallesi’nde yapım aşamasındaki 200 kişi kapasiteli öğretmenevi ve akşam sanat okulunun yanı sıra, 24 derslikli Antakya İmam Hatip Lisesi’nin inşaatında da incelemelerde bulundu.

Eğitimin Geleceğe Katkısı

Eğitim yatırımlarının hayati önemini vurgulayan Masatlı, bu projelerin Hatay’ın sosyal ve kültürel gelişimine önemli bir katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Şehir genelinde yürütülen eğitim projeleri, Hatay’ın geleceği için umut verici bir gelişim sürecinin başlangıcını oluşturuyor.