Hatay’da Skandal Olay: Beton Dökümü Sırasında Skandal İfadeler
Hatay’da meydana gelen bir olay, bölge halkını şok içinde bıraktı. Antakya ilçesinin Esenlik Mahallesi’nde, yolun ortasına beton döküldüğü esnada “Bizim firmamız zengin, cezamızı öderiz. Bu nedenle bekleyeceksiniz” şeklinde ifadelerde bulunan şahıslar dikkat çekti. Bu skandal sözlerin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, firmanın faaliyetlerine son verildiğini ve en yüksek para cezasının uygulandığını duyurdu.
Beton Döküm İhalesi ve Tepkiler
Olay, yol üzerinde durmakta olan 31 RN 822 plakalı beton mikserinin, aniden yolun ortasına beton dökmesiyle ortaya çıktı. Fahri Cihan Kaymakçı, bu durumu fark ederek mikser sürücüsüne itiraz etti ve olayın kaydını cep telefonuyla aldı. Görüntülerde, firma çalışanlarının karşısındaki tepkilere aldırmaksızın sarf ettikleri sözler, izleyenler üzerinde büyük bir etki bıraktı.
Söz konusu videoların yayımlanmasının ardından Hatay Valiliği ve Hatay Büyükşehir Belediyesi hemen harekete geçti. Başkan Öntürk, sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, söz konusu beton firmasının faaliyetlerinin durdurulduğunu ve yasalar çerçevesinde en üst sınıra kadar para cezası kesildiğini duyurdu.
Başkan Öntürk’ün Uyarıları
Başkan Mehmet Öntürk, sosyal medya platformlarında “Kimse Hatay’dan büyük değildir. Firmanın faaliyetleri durduruldu. Kanunlar doğrultusunda en yüksek ceza uygulanmıştır. Denetimlerimiz devam ediyor. Bu şehirde başıboşluğa izin yoktur. Herkes hesaplarını ona göre yapmalıdır” açıklamalarında bulundu.
Fahri Cihan Kaymakçı, Başkan Öntürk ve Hatay Valiliği’ne gösterdikleri duyarlılık dolayısıyla teşekkür etti. “Akşam saatlerinde çiftlikten geçecekken mikserin yola beton döktüğüne şahit oldum. Durumu ilk kaydettiğimde, genç operatör, ‘Benim firmam zengin, ceza ödeyip gidebiliriz’ dedi. Bu olayın ardından Hükümet yetkilileri Hatay halkının yalnız olmadığını bir kez daha ortaya koydu. İlgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadeleriyle düşüncelerini dile getirdi.
Bu olayın, Hatay’ın inşaat ve altyapı firmalarının denetimi konusundaki hassaslığı artıracağı öngörülmektedir.


