Hatay’da 8 Göçmeni Kaçıran Şahıs, 85 Bin TL ile Yakalandı; İki Şüpheli Tutuklandı

Hatay’da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Hatay’dać, 8 göçmeni kaçırmak amacıyla 85 bin TL alan bir kişi, suç gelirleriyle birlikte güvenlik güçlerine yakalandı. Olayla bağlantılı olarak, iki şüpheli adalet önüne çıkarılarak tutuklandı.

Olayın Detayları ve Gözaltılar

Hatay Emniyet Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele programı çerçevesinde 17 Haziran’da Antakya’nın Narlıca Mahallesi’nde iki araç durdurdu. Uygulama sırasında yapılan aramalarda, üzerinde kimlik belgesi bulunmayan ve Türkiye’de geçerli oturma izni olmadığı tespit edilen 8 göçmen bulundu. Ayrıca, bu suç organizasyonundan elde edildiği düşünülen 85 bin TL para da ele geçirildi.

Olayın failleri S.A. ve C.I. isimli şahıslar, emniyet güçleri tarafından yakalanarak, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Mağdur Göçmenlerin Durumu

Şüphelilerden elde edilen bilgiler doğrultusunda, mağdur konumundaki göçmenler gerekli işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bu olay, Hatay’da göçmen kaçakçılığının önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

[td_block_22 limit="2" block_template_id="td_block_template_1" header_text_color="#dd3333" accent_text_color="#e58d34"]

More from this stream

Recomended

Aydın’da Düzensiz Göçle Mücadelede 1.556 Kişi Sorgulandı, Didim’de 9 Göçmen Yakalandı

Aydın'da düzensiz göçle mücadele kapsamında gerçekleştirilen denetimlerde 1,556 kişi sorgulandı. Didim'deki işlemlerde ise 9 düzensiz göçmen yakalanarak gerekli işlemler sonrası Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi'ne sevk edildi.

Bodrum’da Anaokulu Mezunları İçin 2024-2025 Yılı Yılsonu Gösterisi Düzenlendi

Bodrum Belediyesi'ne ait anaokullarının 2024-2025 mezuniyet töreni, 19 Haziran’da Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte 90 öğrenci sahne aldı. Bodrum Belediye AŞ Anaokulları Koordinatörü Deniz Delibaş Turgay ve Genel Koordinatör Emel Çakaloğlu, eğitimdeki önem ve çocukların geleceği üzerine vurgu yaptı.

Sancaktepe TEM Otoyolu’nda zincirleme trafik kazası: Otomobil sürücüsü ve yolcusunun yaralandığı olayda, tır ve hafriyat kamyonu da karıştı.

Sancaktepe TEM Otoyolu'nda öğle saatlerinde Alaettin Yılmaz'ın kullandığı otomobil, bir tır ve hafriyat kamyonuyla çarpıştı. Kazada Yılmaz ve yolcu Kadriye Yılmaz yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme sürerken, trafik akışı normale döndü.

İnegöl’de Karnesini Aldıktan Sonra Parkta Korkuluklara Sıkışan Çocuk Kurtarıldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde 8 yaşındaki Y.B., karnesiyle parka gidip oyun oynarken kaydıraktaki korkuluklara sıkıştı. İtfaiye ve sağlık ekipleri hızla müdahale ederek çocuğu kurtardı; Y.B.'nin sağlık durumu iyi. Olayın ardından çocuk, arkadaşlarıyla oyun oynamaya devam etti.

Kütahya’da Kaçak İçki Üretimi Operasyonu: 35,2 Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

Kütahya'da KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçak alkol üretimi yapan bir işyerine operasyon düzenleyerek 35,2 litre alkol ve çeşitli üretim kitleri ele geçirdi. Şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Emniyet, sahte içki üretimine karşı mücadelesini sürdürecek.

Karaman’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli tutuklandı

Karaman'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda A.B, Y.U, V.U, A.T, A.Y, E.B, İ.A, S.S. ve M.Ö. isimli 9 şüpheli tutuklandı. Operasyonda 832 gram bonzai ve çeşitli uyuşturucu maddeler ile silah ele geçirildi.