Hatay’da 45 yaşındaki Zeynep Kılıç, eşinin dolmuş hissesi almasının ardından şaka ile başladığı sürücülüğe yöneldi.

Editör
4 Dakika Okuma
Hatay’da 45 yaşındaki Zeynep Kılıç, eşinin dolmuş hissesi almasının ardından şaka ile başladığı sürücülüğe yöneldi.

Hatay’da 4 çocuk annesi Zeynep Kılıç, eşinin dolmuş hissesi almak istemesiyle dolmuş şoförlüğüne başladı

Hatay’da 4 çocuk annesi 45 yaşındaki Zeynep Kılıç, eşinin dolmuş hissesi almak istemesi üzerine şaka amacıyla söylediği “Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım” cümlesinin ardından dolmuş şoförlüğü yaparak para kazanmaya başladı. Şakayla başlayan bu hikaye, dolmuşun direksiyonuna geçen Kılıç ile gelişen samimiyet sonucu onun müşterilerinin adeta dert ortağı olmasına yol açtı.

Defne ilçesi Yeşilpınar Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi Zeynep Kılıç, eşinin 9 ay önce dolmuş hissesi almasıyla yeni bir hayata adım attı. Eşinin hisse almasının ardından şaka maksatlı olarak “Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım” diyen Kılıç, kısa bir süre sonra minibüsün direksiyonuna geçerek ekmek parasını kazanmaya başladı. 20 yıllık otomobil şoförlüğünün sağladığı öz güvenle kentin sokaklarında direksiyon sallayan Kılıç, meslektaşları tarafından başlangıçta yadırgansa da şimdi diğer şoför arkadaşlarından saygı görüyor. Müşterilerin kendisine psikoloğa anlatır gibi dertlerini anlattığını ifade eden Kılıç, insanların hikayelerine ortak olduğunu belirtiyor.

Yolcuların, “Seninle gurur duyuyoruz” dediklerini paylaşan Kılıç, “Yolcular beni hep duraklarda bekliyorlar, Zeynep Kaptan gelecek diye plakama bakıyorlar” ifadelerini kullandı. Eşine söylediği ‘Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım’ sözleriyle dolmuşçuluğa başladığını ifade eden Zeynep Kılıç, “Ben ev hanımıydım, otobüs şoförlüğüne karar verince böyle başladım. Karar vermem ve bu işe başlamam 1 ay içinde gerçekleşti. Eşim, ‘Bir otobüslerden bir hisse alalım’ dedi. ‘Ben de çalışayım, dolmuşta yolcu alırım’ sözlerini şaka amaçlı söylediğimde eşim hemen onayladı. Böylece dolmuş şoförlüğüne başladım, 9 ay oldu yollardayım. Müşterilerin tepkileri gurur verici. Ben dolmuş şoförlüğüne başladığımda bu kadar güzel tepkiler alacağımı düşünmemiştim. Yolcular seninle gurur duyuyoruz diyorlar. Yolcular beni hep duraklarda bekliyorlar, Zeynep Kaptan gelecek diye, plakama bakıyorlar. Bunlar çok gurur verici. Ben 20 yıldır araç sürüyorum ama otobüs sürmedim, otobüs sürmeye devam edince ehliyetimi büyüttüm” şeklinde konuştu.

Kentin yollarında 9 aydır dolmuş sürerek ekmek parasını kazanan Kılıç, kısa sürede vatandaşlarla arasında diyaloğun geliştiğini belirterek, “Polis abiler beni görünce ‘Helal olsun abla’ diyorlar. O kadar güzel bir duygu ki, canım sıkılıyor. Bir yolcu gelip moralimi düzeltiyor. Sanki ben psikoloğum gibi araç sürerken müşteriler dertlerini anlatıyorlar. Bazen Allah’ım sabır diyorum, bende onlara saygı duyuyorum. Meslektaşlarım ilk başlarda baktığında acemilik var diye düşündüler. Herkes ‘Bu abla mı sürecek?’ veya ‘Yeni ehliyet aldı bu mu bizi geçecek?’ gibi sözler söylerken, sonra ‘Abla artık seni geçemiyoruz ve yenemiyoruz’ demeye başladılar. Günde 4 servis yapıyorum. Herkes kendi ayaklarının üzerinde durmak zorunda durabilirler. Kadın isterse bunu yapabilir. Kadınlar ne kocayı ne çocukları kimseyi beklemesinler. Her şeyi yapabilirler. Çocuklarımda ilk başlarda anormal karşıladı. Herkesin güzel tepkiler verdiğini görünce ‘Anne seninle gurur duyuyoruz’ diyerek desteklediler” dedi.

Müşteri Özlem Akay, Zeynep’in aracının erkek şoförlerin araçlarına göre temiz olduğunu belirterek, “Kadın şoförü görünce çok şaşırdım. Çünkü aracı çok temiz. Genelde beyefendilerin araçlarına bindiğimde aşırı dağınık ve kirli oluyorlar. Araçta çiçek olmasından kadın şoför olduğu belli oluyor. Kentte birkaç kadın şoföre rastladım ve onları tebrik ettim. Buradaki hanımefendiyi de tebrik ediyorum” dedi.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş