Hatay, İdlib ve Lazkiye’yi Kardeş Şehir Olarak İlan Etti

2 Min Read

Hatay, İdlib ve Lazkiye’yi Kardeş Şehir İlan Etti

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2025 yılı Mayıs ayı düzenli toplantısını Defne Belediyesi Defne Evi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlık ederken, gündemde 54 maddelik konu ve bazı gündem dışı konular ele alındı.

Toplantıda Öne Çıkan Konular

Meclis toplantısında, 2024 Mali Yılı kesin hesabı, fonksiyonel sınıflandırmada düzeyler arası aktarımlar, AYKOME ücret tarifelerinin güncellenmesi ve toplu taşıma hizmetleri adına çeşitli ödeneklerle ilgili maddeler gibi konular görüşüldü. Ayrıca, Payas ilçesinin toplu taşıma ihalesi için encümene yetki verilmesi ve Arsuz ile Antakya arasında toplu taşıma hizmetinin başlatılması gibi stratejik konular da değerlendirildi. İdlib ile kardeş şehir ilişkisi kurarak ortak projeler geliştirilmesi de bu meclis toplantısının önemli bir kararı olarak kaydedildi.

Dayanışma Mesajı

Toplantıda Hatay ile Suriye’nin İdlib ve Lazkiye şehirleri arasında kardeş şehir ilişkisi oluşturma kararı oy birliğiyle kabul edildi. Bu bağlamda, iki şehir arasında dayanışmayı ve işbirliğini artıracak ortak hizmet projeleri gerçekleştirileceği vurgulandı.

Başkan Öntürk’ün ifadelerine göre, “Suriye sınırı içerisinde terörden arındırılmış bir yapıda tüm mezhepleri, dinleriyle ayrım yapmaksızın kardeşçe birlikte yaşama arzumuz var. Hem İdlib hem de Lazkiye bölgesinde bilgi ve tecrübelerimizle Suriye’nin yanında olmak için buradayız.” şeklinde konuştu. Öntürk, ayrıca Suriye’deki farklı etnik ve dini grupların sorunlarının, Türkiye’nin de sorunları olduğunu belirtti.

Türkiye’nin bölgedeki güçlü siyaseti ve yardımseverliği sayesinde, mağdur ve mazlumların yanında durmaya devam edeceğine dair taahhütlerde bulunan Başkan Öntürk, Suriye’nin altyapısına destek vermek için gerekli tüm imkanları seferber edeceklerini ekledi. Suriye’nin bir tartışma konusu olmaması gerektiğinin de altını çizdi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version