Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hatay, İdlib ve Lazkiye’yi Kardeş Şehir Olarak İlan Etti

    Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay ile Suriye’nin İdlib ve Lazkiye şehirlerini kardeş şehir ilan etti. Başkan Mehmet Öntürk, bu kararın, iki bölge arasında dayanışma ve iş birliğini artırmayı amaçladığını vurguladı. Öntürk, Türkiye’nin Suriye’nin yanında olacağını ve her türlü desteği vereceğini belirtti.

    Hatay Büyükşehir Belediyesi, Hatay ile Suriye’nin İdlib ve Lazkiye şehirlerini

    Hatay, İdlib ve Lazkiye’yi Kardeş Şehir İlan Etti

    Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 2025 yılı Mayıs ayı düzenli toplantısını Defne Belediyesi Defne Evi’nde gerçekleştirdi. Toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlık ederken, gündemde 54 maddelik konu ve bazı gündem dışı konular ele alındı.

    Toplantıda Öne Çıkan Konular

    Meclis toplantısında, 2024 Mali Yılı kesin hesabı, fonksiyonel sınıflandırmada düzeyler arası aktarımlar, AYKOME ücret tarifelerinin güncellenmesi ve toplu taşıma hizmetleri adına çeşitli ödeneklerle ilgili maddeler gibi konular görüşüldü. Ayrıca, Payas ilçesinin toplu taşıma ihalesi için encümene yetki verilmesi ve Arsuz ile Antakya arasında toplu taşıma hizmetinin başlatılması gibi stratejik konular da değerlendirildi. İdlib ile kardeş şehir ilişkisi kurarak ortak projeler geliştirilmesi de bu meclis toplantısının önemli bir kararı olarak kaydedildi.

    Dayanışma Mesajı

    Toplantıda Hatay ile Suriye’nin İdlib ve Lazkiye şehirleri arasında kardeş şehir ilişkisi oluşturma kararı oy birliğiyle kabul edildi. Bu bağlamda, iki şehir arasında dayanışmayı ve işbirliğini artıracak ortak hizmet projeleri gerçekleştirileceği vurgulandı.

    Başkan Öntürk’ün ifadelerine göre, “Suriye sınırı içerisinde terörden arındırılmış bir yapıda tüm mezhepleri, dinleriyle ayrım yapmaksızın kardeşçe birlikte yaşama arzumuz var. Hem İdlib hem de Lazkiye bölgesinde bilgi ve tecrübelerimizle Suriye’nin yanında olmak için buradayız.” şeklinde konuştu. Öntürk, ayrıca Suriye’deki farklı etnik ve dini grupların sorunlarının, Türkiye’nin de sorunları olduğunu belirtti.

    Türkiye’nin bölgedeki güçlü siyaseti ve yardımseverliği sayesinde, mağdur ve mazlumların yanında durmaya devam edeceğine dair taahhütlerde bulunan Başkan Öntürk, Suriye’nin altyapısına destek vermek için gerekli tüm imkanları seferber edeceklerini ekledi. Suriye’nin bir tartışma konusu olmaması gerektiğinin de altını çizdi.