Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Hatay Havalimanı, 1 Eylül’den itibaren yeniden uçuşlara başlıyor, sefer sayısı 21’den 49’a çıkarılacak

    Hatay Havalimanı, 1 Eylül’de uçuşlara yeniden açılacak. Vali Mustafa Masatlı, deprem sonrası Kıbrıs’a ilk yurt dışı seferinin başlayacağını ve haftalık uçuş sayısının 21’den 49’a çıkacağını duyurdu. Onarım projeleriyle havalimanının kapasitesi artırılacak.

    Hatay Havalimanı, 1 Eylül'de uçuşlara yeniden açılacak. Vali Mustafa Masatlı,

    Hatay Havalimanı Uçuşlara Yeniden Açılıyor

    Asrın felaketi olarak tanımlanan deprem sonrası büyük hasar gören Hatay Havalimanı, 1 Eylül itibarıyla uçuşlarına yeniden başlayacak. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, bu süreçte deprem sonrası ilk uluslararası seferin Kıbrıs Ercan Havalimanı’na gerçekleştirileceğini duyururken, haftalık uçuş sayısının 21’den 49’a çıkarılacağını belirtti.

    Onarım Çalışmaları ve Yenilikler

    Depremin derin izlerini taşıyan Hatay’da, havaalanının onarım süreci hızla sürdürülmüş ve hizmete geçiş için gerekli adımlar atılmıştır. Havalimanı, kapsamlı bir onarım çalışmasının ardından, 1 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında uçuşlara kapatılmıştı. Vali Masatlı, havalimanındaki yenileme süreçlerini yerinde değerlendirerek önemli bilgiler paylaştı.

    Vali Masatlı; havalimanının, 6 Şubat depreminde ciddi zararlar gördüğünü ancak ekiplerin yoğun çabaları sayesinde kısa sürede maksimum kapasitede hizmet vermeye başladığını ifade etti. “Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki devlete teşekkür ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız, acil olarak Hatay Havalimanı’nın onarım projelerini başlattı. Bu proje, hem mevcut pistin yenilenmesini hem de yeni bir pist inşasını kapsamaktadır,” şeklinde konuştu.

    Uçuş Sayılarında Artış ve Yeni Seferler

    Hatay Havalimanı’nın 1 Eylül’de yeniden açılamasıyla birlikte, haftalık sefer sayısının 21’den 49’a çıkarılacağı belirtildi. Vali Masatlı, önümüzdeki dönemde uçuş kapasitesinin artırılacağını aktararak, “1 Ağustos 2025- 1 Eylül 2025 tarihleri arasında uçuşlara kapatmıştık. Şimdi itibarıyla, yeni yardımcı pist, apron ve diğer altyapı elemanları tamamlanarak devreye alınacaktır. Bu gelişmelerle birlikte Hatay Havalimanı’ndaki kapasite artışı önemli boyutlara ulaşacaktır” dedi.

    Ayrıca, İstanbul, Sabiha Gökçen ve Esenboğa Havalimanları’na ek olarak, Kıbrıs Ercan Havalimanı’na da dış hatlar seferlerinin gerçekleştirileceği müjdesini verdi. Projenin ilk aşamasının tamamlanmasının ardından, ana pist ve bağlantı yolları gibi çalışmaların yanısıra havalimanının çevre düzenlemesi üzerinde de durulacağı aktarıldı. Bu kapsamda, Hataylı vatandaşlara en kaliteli hizmeti sunmak adına var güçleriyle çalışacaklarını sözlerine ekledi.