Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harkov’da Rusya’nın Enerji Altyapısına Yönelik Füzeli Saldırısında 30 Bin Hane Elektriksiz Kaldı

Rusya, Ukrayna’nın Harkov kentine yönelik güdümlü füze saldırıları düzenledi. Harkov’daki enerji altyapısına yapılan saldırılar sonucunda 30 bin hane elektriksiz kaldı. Belediye Başkanı Ihor Terekhov, hastanelere zarar verildiğini ve yaralanmaların yaşandığını bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, dünya ülkelerinden savunma sistemleri talep etti.

Rusya, Ukrayna'nın Harkov kentine yönelik güdümlü füze saldırıları düzenledi. Harkov'daki

Harkov’daki Elektrik Kesintisi ve Rus Saldırıları

Rusya’nın, Ukrayna’nın Harkov şehrindeki enerji altyapısına yönelik geceleyen saatlerde düzenlediği güdümlü füzeli saldırı sonucunda, kentte yaklaşık 30 bin hane elektriksiz kaldı.

Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar 4 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Son saldırı, Rus güçlerinin Harkov’daki enerji sistemlerini hedef almasıyla gerçekleşti. Harkov Bölge Valisi Oleh Syniehubov, Rus kuvvetlerinin kentin güneydoğusundaki Nemyshlyanskyi ve Slobidskyi bölgeleriyle kuzeydeki Shevchenkivskyi bölgesine saldırılar düzenlediğini duyurdu.

Saldırıların Sonuçları

Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov, gerçekleştirilen saldırılardan birinin hastaneye zarar verdiğini belirterek, “Üç bomba hastanenin üzerine düştü, elektrik iletim hatlarına da hasar verildi” dedi. Terekhov, hastaneye büyük ölçüde zarar geldiğini ve dört kişinin çeşitli yaralar aldığını ifade ederken, hastaların başka birimlere nakledildiğini de ekledi.

Belediye başkanı, yaklaşık 30 bin hane için elektrik kesintilerinin yaşandığını aktararak, “Bu saldırılar, genel olarak enerji altyapımıza yöneliktir. Amaç, elektrik iletim sistemini devre dışı bırakmak” şeklinde konuştu.

Zelenskiy’den Açıklama

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Rus saldırılarına dair kritik açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, “Bu gece Rusya, şehirlerimize ve altyapımıza hava saldırıları düzenleyerek terör estirdi. Ana hedef, enerji altyapımız oldu. 96 saldırı dronu kullanıldı. Bir kısmını düşürmeyi başardık ancak hepsinden kurtulamadık” dedi. Harkov’da şehir hastanesine yönelik gerçekleşen saldırılarda 57 kişi yaralandı.

Enerji altyapısının hedef alınmasının altını çizen Zelenskiy, “Kirovohrad bölgesinde sivil altyapıya da zarar verildi, demiryolu sistemleri büyük hasar aldı. Ayrıca, Sumy bölgesinde enerji tesislerine ve bir işletmeye saldırı gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, günlük olarak elektrik santrallerine ve enerji hatlarına yapılan saldırılara dikkat çekerek, “Dünya, Moskova’nın bu acımasız saldırıları gerçekleştirme yeteneğini elinden alabilir. Ortaklarımız, bu amaçla gerekli adımları atmalı” diye ekledi. Hava savunma sistemlerinin artırılması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, “Ukrayna’nın, hava saldırılarına karşı koruma sağlaması şart” diyerek, desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti.