Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Harkov’da Rus Füzeleriyle Elektrik Altyapısına Saldırı: 30 Bin Hane Elektriksiz Kaldı

Rusya’nın Harkov’a düzenlediği hava saldırıları sonucunda 30 bin hane elektriksiz kaldı. Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov, hastaneye yönelik saldırıda dört kişinin yaralandığını duyurdu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıları “terörist” olarak nitelendirirken, dünya yanıt vermeye çağırdı.

Rusya'nın Harkov'a düzenlediği hava saldırıları sonucunda 30 bin hane elektriksiz

**Harkov’daki Enerji Altyapısına Saldırı: 30 Bin Hane Elektriksiz Kaldı**

Rusya’nın Ukrayna’daki savaşında yeni bir saldırı gerçekleşti. Harkov, ülkenin ikinci büyük kenti olarak Rus kuvvetlerinin hedefi oldu ve bu gece yapılan güdümlü füzeli saldırılar sonucunda önemli enerji altyapısı vurularak kentin üç bölgesinde 30 bin hane elektriksiz kaldı.

Harkov’daki Saldırının Detayları

Harkov Bölge Valisi Oleh Syniehubov, gerçekleştirilen saldırılara dair bilgi verdi. Rusya, kentin güneydoğusundaki Nemyshlyanskyi ve Slobidskyi bölgeleri ile kuzeydeki Shevchenkivskyi bölgesine yönelik bombardıman düzenledi. Yapılan açıklamada, bu saldırıların enerji altyapısını hedef aldığı vurgulandı.

Hastaneye Yapılan Saldırı ve Yaralanmalar

Harkov Belediye Başkanı Ihor Terekhov, saldırılarda bir hastanenin de vurulduğunu ve elektrik iletim hatlarının zarar gördüğünü belirtti. Yapılan saldırıda hastanenin ağır hasar aldığı ve dört kişinin yaralandığı ifade edildi. Terekhov, hastaların farklı servislere nakledildiğini ve 200 kadar pencerenin de kırıldığını aktardı. Bu olayın yanı sıra, yaklaşık 30 bin ailenin elektrik kesintisinden etkilendiğini açıklayan Terekhov, saldırıların enerji alt yapısını kötü hale getirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Zelenskiy’den Ciddi Uyarılar

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın bu gece gerçekleşen hava saldırılarıyla altyapıya yönelik gerçekleştirilen terör eylemlerine dikkat çekti. Zelenskiy, “Ana hedefimiz enerji altyapımızdı. Kullanılan 96 saldırı dronu arasında çoğu düşürüldü ama hepsinin de imha edilemediği görülüyor. Harkov’daki saldırıda 57 kişi yaralandı. Bu tam anlamıyla alçakça bir terör saldırısıdır” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, bölgedeki enerji altyapısının ciddi zarar gördüğünü ve temiz su ile ulaşım sisteminin hedef alındığını da sözlerine ekledi. Aynı zamanda, dünya ülkelerinin bu tür acımasız saldırıların önüne geçmekte daha aktif olmaları gerektiğini savundu. ABD ve Avrupa’daki ortaklardan, Ukrayna’nın hava savunma kapasitesini artırması yönünde somut adımlar beklediğini vurguladı.

Saldırının sonuçlarının küresel güvenliğe etkisi üzerine de duran Zelenskiy, yalnızca güç yoluyla sağlanan bir barışın kalıcı olacağını belirtti.