Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde İz Bırakan Maç
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler tarafından faaliyete geçirilen Harı Bülbül Öğrenci Topluluğu, üniversite içindeki futbol turnuvasının ilk müsabakasında rakibi Inovel’i 8-3’lük bir skorla yenerek başarılı bir başlangıç gerçekleştirdi. Takım, sahada giydikleri özel tasarımlı formalarıyla da hem spor ruhunu hem de milli duyguları ön plana çıkaran anlamlı bir mesaj verdi.
Harı Bülbül’ün İlk Maçta Göz Dolduran Performansı
Azerbaycanlı öğrencilerden oluşan Harı Bülbül Takımı, turnuvadaki ilk maçında oyunlarıyla dikkat çekmeyi başardı. Rakipleri Inovel karşısında gösterdikleri üstün performans sayesinde, turnuvaya damgasını vurdular. Birlikte sergiledikleri takım ruhu, teknik yetenek ve disiplinli oyunlarıyla tribünlerden alkış topladılar. Öğrenciler, sahada sadece futbol oynamakla kalmayıp, aynı zamanda vatan sevgisi ve kardeşliği de temsil ettiler.
Özel Formalarla Duygu Dolu Bir Ortam
Harı Bülbül Takımı, maçta giydikleri formalarla bir kez daha anlam kattı. Bu formalar, Azerbaycan’da işgalden kurtarılan Karabağ bölgesinin isimlerini taşıyordu. Formalarda yer alan isimler arasında Şuşa, Klbcr (Kelbecer), Ağdam, Hankndi (Hankendi), Xocalı (Hocalı), Laçın, Füzuli, Cbrayıl (Cevrayıl) ve Zngzur (Zengezur) dikkat çekti. İzleyiciler, bu anlamlı semboller sayesinde geçmişin acılarını, bugünün gururunu ve geleceğin umutlarını hissetti.
Takım kaptanı ve Harı Bülbül Topluluğu Başkanlığı’nı yürütmekte olan Samir Xudaverdiyev, maç sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Bu formalar, sadece futbol oynamaktan çok daha fazlasını ifade ediyor. Biz burada Karabağ ve kültürel kimliğimizi temsil ediyoruz. Bu galibiyet, tüm Azerbaycan gençliğine bir hediye niteliğindedir.”
Tribünlerden Gelen Destek
Maçı izleyen Kütahya Azerbaycanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İlqar İdrisov, öğrencilerin yanında olarak onlara moral destek verdi. Takımın sahada gösterdiği performanstan ve özel formaların taşıdığı derin anlamdan dolayı büyük bir gurur duyduğunu belirten İdrisov, “Bu gençler, nerede olurlarsa olsunlar vatan sevgisini kalplerinde yaşıyorlar. Harı Bülbül çiçeği gibi zarif ve dimdik duruşlarıyla bizleri temsil ediyorlar. Onların her zaman yanındayız.” şeklinde duygularını paylaştı.
HARI BÜLBÜL ÖĞRENCİ TOPLULUĞU’NDAN TARİHİ GALİBİYET
HARI BÜLBÜL ÖĞRENCİ TOPLULUĞU’NDAN TARİHİ GALİBİYET
HATAY’DA TIR DORSESİNE ÇARPAN TIRIN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI.
HATAY’DA TIR DORSESİNE ÇARPAN TIRIN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI.
KAYSERİ’DE JANDARMA EKİPLERİ 142 ÖĞRENCİYE TRAFİK KURALLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI.
KAYSERİ’DE JANDARMA EKİPLERİ 142 ÖĞRENCİYE TRAFİK KURALLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI.
KAYSERİ’DE JANDARMA EKİPLERİ 142 ÖĞRENCİYE TRAFİK KURALLARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI.
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN KASTAMONU İL BAŞKANLIĞI 39. İL KONGRESİ’NE KATILDI.
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN KASTAMONU İL BAŞKANLIĞI 39. İL KONGRESİ’NE KATILDI.
EYÜP KAHVECİ
BAŞKAN KAHVECİ, BASIN MENSUPLARIYLA BULUŞTU, BELEDİYENİN SON 3 AYLIK FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
AYDIN’IN EFELER İLÇESİNDE AYAĞI MAZGALA SIKIŞAN ŞAHSI AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRE BAŞKANLIĞI EKİPLERİ KURTARDI.