SAMSUN (İHA) – Hamsinin kilosu, geçtiğimiz günlerde 300 TL’den 100 TL’ye düşünce, vatandaşlar arasında büyük bir ilgiyle tüketilmeye başlandı.
Balıkçılar Denizde Hamsi Avındaydı
Samsun’da hava şartlarının iyileşmesiyle birlikte balıkçılar, denizden hamsi dolu kutularla geri döndü. Önceki günlerde kilosu 300 TL’den satışa sunulan hamsinin fiyatı, şu an 100 TL’ye kadar geriledi. Düşen fiyatlarla birlikte hamsi alımından memnun kalan vatandaşlar, balıkçılar ise kısa bir sürede 50 kasa hamsiyi müşterilerine ulaştırmanın mutluluğunu yaşadı.
“Fiyatlar Gerçekten Uygun”
Balık satışı yapan Onurcan Köse, fiyatların diğer gıda ürünleriyle kıyaslandığında oldukça uygun olduğunu belirtti. “Hamsinin kilosu, önceden 250-300 TL arasındaydı. Bir dönem hamsi az bulunuyordu, fakat bugün bol miktarda hamsi var. Bu sebepten dolayı fiyatı 100 TL’ye kadar düştü. Müşteriler de hamsiye yoğun ilgi gösteriyor. Eğer sezon bu şekilde devam ederse, vatandaşlar hamsiden bolca yiyecek,” dedi. Köse, sabah saatlerinden öğlene kadar 50 kasa hamsi sattıklarını, eğer yeterli stok olsaydı daha fazla satabileceklerini de ekledi. Diğer balıkların fiyatları ise şöyle sıralandı: istavrit ve barbun 100 TL, mezgit 150 TL, çinekop 300 TL, kefal 150 TL’den satılıyor. “Bu fiyatlarla memlekette başka hiçbir ürün yok. Balık fiyatları neredeyse bedava, tavuk ve kırmızı et ile kıyaslandığında çok uygun,” sözleriyle fiyatların uygunluğuna dikkat çekti.
Vatandaşlar, hamsi başta olmak üzere fiyatı 100 TL ile 300 TL arasında değişen çeşitli balık türlerine yoğun ilgi gösterdi.






















