Başarılarıyla dikkat çeken Bağcılar Belediyesi tekerlekli sandalye yarışçısı Hamide Doğangün, kariyerinde dünya ikinciliği ve Avrupa Şampiyonluğu gibi önemli zaferler elde etti. Annelik deneyimiyle de takdir toplayan Doğangün, 3 yaşındaki oğlu Musab’ın kendisine ilham kaynağı olduğunu belirtiyor. “Annelik, spor kariyerimi olumsuz etkileyecek diye düşünmüştüm, ama tam tersine oldu. Beni yeniden canlandırdı, enerji verdi ve mücadeleci bir ruh kazandırdı.” ifadelerini kullandı.
2008’den bu yana spor kariyerine devam eden Hamide Doğangün, 32 yaşında ve 17 yıllık tecrübesiyle tekerlekli sandalye atletizminin öncüsü olarak dikkat çekiyor. Paralimpik oyunlarda Türkiye’yi temsil eden ilk kadın sporcu unvanına sahip olan Doğangün, şu anda İsviçre’de yapılacak Avrupa Tekerlekli Sandalye Atletizm Şampiyonası için İzmir’de hazırlık yapmakta.
Hamide Doğangün, 3 yaşındaki oğlu Musab ile birlikte hem annelik görevlerini yerine getiriyor hem de yoğun antrenmanlarına devam ediyor. Geçtiğimiz Anneler Günü’nü oğlu Musab’dan uzakta geçirme üzüntüsünü dile getiren Doğangün, değişimini şu sözlerle anlattı: “Atletizmle 2008 yılında tanıştım, ulusal ve uluslararası pek çok başarı elde ettim. Oğlum Musab dünyaya geldiğinde zor bir süreç geçirmiş olsam da, hem annelik hem spor hayatımda olumlu değişimler yaşadım. Hamileliğim döneminde bile turnuvalara katılıp madalyalar kazanmayı başardım.”
Anne olmanın kendisine güç kazandırdığını söyleyen Doğangün, “Annelik, benim için bir engel değil. Madalya kazanmayı sürdürüyorum. Son olarak, Fas’taki 2025 Dünya Atletizm Grand Prix’sinde iki altın madalya kazandım.” şeklinde konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız da, Doğangün’ün azmi ve başarılarının devamını diledi.