Haliç Kongre Merkezi’nde Şaşırtan Hata: Alper Atak’ın Adı Yanlışlıkla Anıldı
Bu yıl 27. kez düzenlenen Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Tören, ödüllerin verilmesi kadar şaşırtıcı bir hatayla da gündeme geldi. Özellikle “Yitirdiklerimiz” bölümünde, 2025 yılında hayatını kaybeden sanatçıların isimleri arasında ünlü aktör Alper Atak’ın adı ve fotoğrafı yer aldı. Bu durum, Atak’ın arkadaşlarını ve ailesini derinden etkiledi. Konuyla ilgili olarak, sanatçı dostları başsağlığı dileklerini Atak’ın ailesine iletmeye başladı. Ancak, kendisinin hayatta olduğunu öğrenen Alper Atak, sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak duruma tepki gösterdi.
Atak: “Sağlığım Yerinde, Yaşıyorum!”
Atak, yaptığı paylaşımda ödül gecesindeki bu talihsiz durum nedeniyle hukuki sürecin başlatılacağını duyurdu. “27. Afife Jale Tiyatro Ödülleri gecesinde, ‘Yitirdiklerimiz’ bölümünde adımın geçmesi, büyük bir hata olmuştur. Arayan, soran ve üzüntülerini paylaşan tüm dostlarıma minnettarlığımı belirtirken, sağlığımın yerinde olduğunu ve hayatta olduğumu vurgulamak isterim. Tiyatro sanatımız için büyük bir anlam taşıyan bu etkinlikte böyle bir yanlışlığın olması hem beni hem de ailemi son derece üzmüştür. Bu durum, şahsım açısından rencide edici bir hal almıştır. Kuruma ve burada emeği geçenlere duyduğum saygıyı korumakla birlikte, olayın ciddiyetinin göz ardı edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu hatanın sorumluları hakkında yasal işlem başlatacağımı kamuoyuyla paylaşmak isterim. Saygılarımla, Alper Atak” ifadeleriyle duyurusunu yaptı.
Öte yandan, sanat koordinatörü Murat Ovalı sahnede yaptığı açıklamada bu hatadan dolayı özür diledi. Tiyatro camiasının bu talihsiz olaydan etkilenmesi ve sanat dünyasında yankılanması bekleniyor.