### Hakkı Kiraz’ın Oğlunu Anma Geleneği
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, Kurban Bayramı’nın ilk gününde oğlu için Eyüpsultan Mezarlığı’ndaki kabri ziyareti gerçekleştirdi. Kabri başında dua eden Kiraz, bayramın coşkusunu aile üyeleriyle paylaştı. “Her bayram burada oluyoruz. Olayın yaşandığı günden bu yana hiçbir bayramı atlamadık. Her geldiğimizde, sanki 31 Mart’tayız. Bizim için bu acı asla unutulmaz,” dedi.
### Bayram Namazı ve Ziyaret
Bayram namazını Eyüpsultan Camii’nde kıldıktan sonra, Hakkı Kiraz ve eşi Saadet Kiraz, oğlu Mehmet Selim Kiraz’ın kabrini ziyaret etti. Ziyarete diğer aile üyeleri de katıldı. Duygularını paylaşan Hakkı Kiraz, kabir başında dua ederek, ardından bayramlaşmanın önemini vurguladı.
### Unutulmayan Acının İzleri
Her bayram oğlu için mezarı ziyaret etmenin kendileri için bir gelenek haline geldiğini ifade eden Hakkı Kiraz, “Bu durumu kabullenmişiz. Her bayram bu noktaya geliyoruz. Olayın yaşandığı günden itibaren bir bayramı bile kaçırmadık. Kısmet olursa, ailecek burada buluşuyoruz. Duygular her zaman aynı.” diyerek, zamanın geçmediğini ve bu anların onların yaşamında bir anı olarak yer ettiği belirtti.
İfade ettiğine göre, bayram sonrasında aile üyeleriyle bir araya gelip kahvaltı yaparak geleneklerine devam ettiklerini söyleyen baba Kiraz, hazırlıkların bir gün öncesinden yapıldığını aktardı. “Herkes kendi evine döner ama bayramı burada kutlamak bizim için çok önemli, bu adetler baki kalacak,” şeklinde konuştu.