Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakan Fidan: Gazze’deki Katliam ve İnsani Yardım Önceliğimizdir

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Hamas heyetiyle yaptığı görüşmede, Türkiye’nin Gazze’deki katliamın durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması konusundaki önceliklerini vurguladı. Fidan, Filistin’in bölünmezliğine dikkat çekerek ülkesinin desteğini sürdüreceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da Hamas heyetiyle yaptığı görüşmede, Türkiye'nin

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas İle Görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas heyetiyle gerçekleştirdiği toplantıda, Türkiye’nin önceliklerinin başında Gazze’de yaşanan katliamın durdurulması ve insan yardımlarının hızlı bir şekilde ulaştırılması gerektiğini belirtti.

Ateşkes Müzakereleri Ele Alındı

Hakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Muhammed Derviş liderliğindeki heyetle Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda, ateşkes müzakereleri ile birlikte Gazze’deki insani durum üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.

Bakan Fidan, Türkiye’nin prioritesinin, bölgede süregelen gerginliklere rağmen Gazze’deki insanlık dramını unutturmamak olduğunu ifade etti. Gazze’deki yaşananların uluslararası platformda gerekli önemin verilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Filistin’in Birlikteliği Vurgulandı

Hakan Fidan, Filistin’in Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün tümüyle bütünlük arz ettiğini belirterek, Türkiye’nin Filistin halkının davasını sahiplenmeye ve desteklemeye devam edeceğini, Filistin’in özgürlüğünü kazanması için mücadele edeceğinin altını çizdi.

Toplantının ardından, Dışişleri Bakanı Fidan, Türkiye’nin bu konudaki kararlılığı ve destekleri üzerinde durarak, bölgedeki barış ve istikrar için gereken adımları atmanın önemine dikkat çekti.