Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hakan Çalhanoğlu: Gürcistan Maçında Averaj İçin Kritik Bir Galibiyet Aldık

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Gürcistan’ı 4-1 mağlup ettikleri maçın ardından averaj açısından önemli bir galibiyet elde ettiklerini belirtti. 101. maçını oynayan Çalhanoğlu, hedeflerinin 2026 Dünya Kupası’na katılmak olduğunu ifade etti.

A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Gürcistan'ı 4-1 mağlup

Çalhanoğlu: Önemli Bir Galibiyet Aldık

A Milli Futbol Takımı’nın kaptanı Hakan Çalhanoğlu, Gürcistan ile oynanan karşılaşmada averaj açısından kritik bir sonuç elde ettiklerini ifade etti. Çalhanoğlu, Dünya Kupası’na katılma yolunda kaydetikleri ilerlemeye de vurgu yaptı.

Kocaeli’de gerçekleştirilen 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nun 4. maçında A Milli Takım, Gürcistan’ı 4-1’lik bir skorla mağlup etti. Maç sonrası basın mensuplarına konuşan kaptan Hakan Çalhanoğlu, “Bugün çok güzel bir atmosfer vardı. Başkanımıza, teknik heyete ve tüm ekibe teşekkür ederim; benim için hepsi çok değerli. Bu benim 101. maçım oldu. İnşallah devamı gelir. Takım olarak önemli bir adım attık ve bu galibiyet bizi mutlu etti. Diğer kamp için hazırlanmalıyız, zira o da bizim için kritik. İki maçta toplamda 10 gol attık ve averaj anlamında çok değerli bir skor elde ettik. Umarım, gelecek kampda da benzer sonuçlar alırız” dedi.

Takım Başarısı Bireysel Başarıdan Önemli

Bireysel performansını konuşmaktan hoşlanmadığını belirten Çalhanoğlu, “Takımın kazanması benim için her şeyden daha öncelikli. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bu kamp için iyi hazırlandık ve istediğimiz sonuçları aldık” şeklinde sözlerini sürdürdü.

A Milli Takım’da 100 maç barajını aşan futbolcular konusunda kendisine hatırlatmalarda bulunulması üzerine 31 yaşındaki futbolcu, “Ağabeylerim her zaman efsane isimlerdir; Arda, Emre ve Rüştü ağabey. Onlarla aynı formayı giydiğim için özel bir gurur duyuyorum. Onlara teşekkür ederim, benim gelişimimde çok katkıları oldu. Eski hocalarıma da şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Dünya Kupası Hedefi

Çalhanoğlu hedefler hakkında da görüşlerini paylaşarak, “Asıl amacımız Dünya Kupası’na katılmak. Bu doğrultuda önemli adımlar attık ve hedefe yaklaşıyoruz. İnşallah nasip olur” diyerek açıklamalarını tamamladı.