Hacıbaba Pastaneleri, Diyarbakır’da Lotuslu Soğuk Baklava ile Lezzet Dalgası Yaratıyor

Diyarbakır merkezli Hacıbaba Pastaneleri, bisküvi özlü “lotuslu soğuk baklava” ile damak zevkine yeni bir lezzet ekledi. Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, ürünün beğenildiğini ve istihdama katkı sağlanacağını belirtti. Usta Ali Kaya ise, özel karışımlarla yaratılan bu baklavanın talep gördüğünü aktardı.

Diyarbakır merkezli Hacıbaba Pastaneleri, bisküvi özlü "lotuslu soğuk baklava" ile

Diyarbakır’da yer alan Hacıbaba Pastaneleri, “lotuslu soğuk baklava” ile yeni bir lezzet deneyimi sundu.

Diyarbakır merkezli işletme, Türkiye genelinde birçok şubesi bulunan Hacıbaba, özgün bir Ar-Ge projesini sonlandırarak özel bir tat olan lotuslu soğuk baklavayı ürün yelpazesine dahil etti.

Hacıbaba Pastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Elaldı, soğuk baklava ile birlikte lotuslu seçeneği de ülke vatandaşlarına sunduklarını belirtti. Elaldı, “Lotuslu soğuk baklava, soğuk baklavanın çok daha ileri seviyesine ulaşan, harika bir lezzet. Piyasaya sürülmesinin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen büyük beğeni topladı. Aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu. Bu ürünle birlikte Türkiye’deki istihdama da katkıda bulunacağıma inanıyorum” şeklinde ifade etti.

Elaldı, “Cumhurbaşkanımız her fırsatta, ‘biz, ülkenin hizmetkarıyız’ diyor. Bu sözüyle Türkiye yönetiminde olan kişiliği ortaya koyuyor. Biz de Diyarbakır merkezli bir firma olarak, dünyaya hizmet etmek amacı taşıyoruz. Baklavada standartları yükselttik ve şimdi dondurma alanında da aynı değişimi gerçekleştireceğiz. İbni Sina’nın tariflerine uygun, şifalı dondurmayı üreterek dünya piyasasında dengeyi değiştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Hacıbaba Pastaneleri’nin baklava ustası Ali Kaya ise, “Uzun süreli araştırmalar sonucunda ortaya çıkan lotuslu soğuk baklava, Hacıbaba’ya özgü ve Türkiye’de bir ilk. Müşterilerimizin taleplerine göre fıstıklı veya cevizli seçenekler de mevcut. Bu üründe, lotus bisküvisi ve bazı özel karışımlar kullanıyoruz. Şu anki talep oldukça yüksek ve satışlarımızda önemli bir artış gözlemliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.