Gürpınar’da Ot Yığınında Felaket Sınırı Aşıldı
Van’ın Gürpınar ilçesinde meydana gelen ot yığınındaki yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sayesinde çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı.
Yangının çıkış saati 21.30 olarak belirlendi. Olay, Sapakonak Mahallesi’nde Seyhan Güler’e ait ot yığınında bilinmeyen bir nedenden dolayı başladı. Olay anında mahalle sakinleri, bir yandan alevlere müdahale etti, bir yandan da acil olarak itfaiye çağırdı.
İtfaiye Ekipleri Olay Yerindeydi
Bölgeye hızla ulaşan Gürpınar, Tekstilken ve İpekyolu İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, olay yerine iş makineleriyle birlikte sevk edildi. Yangına müdahale yaklaşık 3 saat sürdü. Bu süre zarfında alevler, çevrede bulunan evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Ancak yangında 800 bağ otun kül olduğu bildirildi.
Olayın ardından yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. Yangın, mahallede büyük bir paniğe yol açarken, itfaiye ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçildi.
ADANA’DA SEYİR HALİNDEKİ KAMYONET ALEVLERE TESLİM OLDU. İTFAİYE EKİPLERİ SÖNDÜRDÜ.
ADANA’DA SEYİR HALİNDEKİ KAMYONET ALEVLERE TESLİM OLDU. İTFAİYE EKİPLERİ SÖNDÜRDÜ.