Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Gürkan Aksoy, göreve gelmeleri halinde hesap verme sorumluluğuna sahip bir yönetim anlayışı oluşturacaklarını ifade etti. Aksoy, tüm yöneticilerin dönemlerindeki borçlardan sorumlu olacaklarını da vurguladı.
Beşiktaş’ta, mevcut başkan Serdal Adalı ile Gürkan Aksoy’un yarıştığı olağan genel kurul, Ataköy Atletizm Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, Aksoy, kürsüye çıkarak projeleri hakkında bilgi verdi.
“Hesap verme yükümlülüğümüz var”
Cumhuriyet tarihinin en büyük sıkıntılarıyla karşılaşan Beşiktaş’ın liyakatsizlik ve plansızlıktan zarar gördüğünü dile getiren Aksoy, yöneticilerin kendi çıkarlarını kulübün menfaatlerinin önüne koyduğunu söyledi. Aksoy, demokratik bir yaklaşım sergilediklerini belirterek, “Beşiktaş’ın her seçimi demokratik olmalıdır. Dayatılan tek adaylı sistemler yerine, özgür iradeyle seçilmiş kadrolar iş başına gelmelidir. Bu düzeni değiştirmeye talibiz; hesap vermekten kaçmayan bir yönetim anlayışıyla karşınızdayız” şeklinde konuştu.
“Beşiktaş’a sahip çıkacak bir yönetim oluşturduk”
Yenilikçi bir yönetim anlayışıyla Beşiktaş’a liderlik etmek istediklerini kaydeden Aksoy, “Beşiktaş sadece bir başkan değil, güçlü bir liderlik anlayışı gerektiriyor. Biz, camiamızın her noktasını bilen ve gerçek Beşiktaşlılar olarak, taraftarın sadece bilet alan değil, söz sahibi olduğu bir dönem başlatacağız” dedi.
“Hiç kimseyle helalleşmeyeceğiz”
Göreve gelmeleri durumunda borç yükünü üstleneceklerini dile getiren Aksoy, “Beşiktaş’ın mali durumu bizim için büyük bir öncelik. Geçmişte kulübü kötü yönetenlerle hesaplaşacağız. Beşiktaş’ın yeniden güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını sağlamak için buradayız” ifadelerini kullandı.
Projeleri arasında Beşiktaş Akademisi’ni kurmayı hedeflediklerini ve genç yeteneklerin yanı sıra topluma yararlı bireyler yetiştireceklerini belirten Aksoy, “Eagle food and drink projemizle sahada da kazanç yaratmayı hedefliyoruz. Tek kart projemizle taraftarlarımızın harcamalarını kulübümüze kazandıracak bir sistem oluşturacağız” şeklinde bilgi verdi.
“Aldığımız kararlar şeffaf olacak”
Aksoy, Beşiktaş Gayrimenkul Geliştirme ve Emlak Şubesi’ni kurarak mevcut gayrimenkullerin daha verimli kullanılacağını açıkladı. Olası iş birliklerinin şeffaf bir şekilde yapılacağını belirten Aksoy, “Kulübümüzün çıkarlarını en üst düzeyde koruyarak tüm gayrimenkulleri değerlendirip yeni kazanımlar elde edeceğiz” dedi.
Son olarak, borsadaki sermaye artırım sürecini eleştiren Aksoy, geçtiğimiz süreçte yaşanan olumsuzluklardan ders çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, Beşiktaş camiasını daha güçlü bir geleceğe taşımak için ekip olarak çalışacaklarını sözlerine ekledi.