Gürcistan’da Terk Edilmiş Araçta Türk Vatandaşı Bulundu
Gürcistan’ın Marneuli belediyesi, Sabirkend köyü yakınlarındaki ormanlık alanda terk edilmiş bir otomobilde bir kişinin cansız bedeni bulundu. Yapılan yerel araştırmalara göre, kurbanın bir Türk vatandaşı olduğu tespit edildi.
Olayın ardından bölgeye çok sayıda güvenlik ekipleri sevk edildi. Ormanlık alan, geniş bir güvenlik çemberi ile çevrildi ve polis, sabah saatlerine kadar detaylı incelemelerde bulundu. Araçta bulunan kişinin silahla vurulmuş durumda olması, durumun ciddiyetini artırdı.
Soruşturma Başlatıldı
Gürcistan İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili olarak “kasten adam öldürme” suçlamasıyla soruşturma başlattığını açıkladı. Bu kesim, Gürcistan Ceza Kanunu’nun 108. maddesi uyarınca değerlendirilecek. Adli süreç sonucunda, suçlu bulunan kişi 7 ila 15 yıl hapis cezasıyla karşılaşabilecektir. Olay, yerel halkta büyük bir endişe yarattı ve güvenlik önlemlerinin artırılması gerekliliğini gündeme getirdi.


