Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gurbetçiler, Türkiye’de geçirdikleri yaz tatilinin ardından Avrupa’ya dönüş yolunda buruk duygularla ayrılıyor

Yaz tatilini Türkiye’de geçiren gurbetçiler, Avrupa’ya dönüş yolunda buruk bir ayrılık yaşıyor. Kapıkule ve Kapitan Andreevo sınır kapılarında uzun araç kuyrukları oluşurken, memleketi Trabzon’dan dönen Zeynep Doğan, “Kalbimiz buruk ama seneye tekrar geleceğiz” dedi. Antalya’dan dönen Koray Küçüksarı, huzur içinde vakit geçirdiklerini belirtirken, Almanya’ya dönen Taner Tabakoğlu, oğlu için ayrılığın zor olduğunu ifade etti.

Yaz tatilini Türkiye'de geçiren gurbetçiler, Avrupa'ya dönüş yolunda buruk bir

Gurbetçilerin Yaz Tatili Sonrası Dönüşü Başladı

Yaz tatilini Türkiye’de geçiren yurt dışındaki Türk vatandaşları, memleketlerinden ayrılmanın hüzünlü duygularını yaşarak Avrupa’ya geri dönmeye başladı. Özellikle Kapıkule ve Kapitan Andreevo sınır kapılarında uzun araç kuyruğunun oluşması dikkat çekti.

Yoğun Kalabalık ve Aile Hasreti

Söz konusu yoğunlukta bekleyen gurbetçiler, yaz tatilinin tadını çıkarırken bir yandan da ayrılık acısını hissediyorlar. Kapıkule Sınır Kapısı’nda memleketi Trabzon’a ait anılarını taze tutmaya çalışan Zeynep Doğan, “Tatil boyunca ailemizle vakit geçirdik, yaylalara çıktık ve denizde yüzdük. Şimdi veda zamanı. Arkada ailemizi bırakıyoruz; ama gelecek yazı şimdiden beklemeye başladık. Yolculuğumuzun sorunsuz geçmesi dileğiyle,” açıklamalarında bulundu.

Unutulmaz Anılar ve Hüzün

Antalya’dan İsveç’e dönüş yapan gurbetçilerden Koray Küçüksarı, tatilin harika geçtiğini dile getirerek, “Güzel anılar biriktirdik, ailemizle huzur içinde zaman geçirdik. Şimdi ise ayrılık vakti. İnşallah dönüş yolculuğumuz hayırlı olur,” dedi.

Çocukların Madevi Ayrılık Duygusu

Almanya’ya gidenlerden Taner Tabakoğlu, “Yola çıktık, fakat burası kalbimizde. Tekrar gelme umuduyla yola koyuluyoruz. Gerçekten zor bir ayrılık. Oğlum beş yaşında, gitmek istemediği için ağladı. Ama iş ve düzen için dönmek zorundayız,” şeklinde duygularını ifade etti.

Türkiye’ye olan bağlılıkları ve özlem duyguları, gurbetçilerin yaz tatilinin ardından geri dönüşlerinin gerilim dolu yüzünü yansıtıyor.