Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneydoğu Anadolu’da Turizm Amaçlı Havadan Uçuşlara Yoğun İlgi Artıyor

Pilot Fırat Tekin, Güneydoğu Anadolu’da iki kişilik çok hafif hava aracıyla turizm odaklı uçuşlar düzenlemeye başladı. Diyarbakır, Mardin ve Batman çevresinde tarihi güzellikleri havadan keşfetme imkanı sunan bu turlar, 30, 60 ve 120 dakikalık seçenekler sunarak ilgi görüyor. Tekin, havacılık sektörüne yeni bir soluk getirdiklerini belirtti.

Pilot Fırat Tekin, Güneydoğu Anadolu'da iki kişilik çok hafif hava

Güneydoğu Anadolu’da Hava Turizmi: Fırat Tekin’in Yenilikçi Uçuşları

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir ilke imza atan Fırat Tekin, iki kişilik hafif hava aracıyla Diyarbakır, Mardin, Batman ve çevre illerde turizm amaçlı uçuşlar düzenliyor. Bu hizmet, bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini gökyüzünden deneyimlemek isteyenler için heyecan verici bir fırsat sunuyor. Uçuşlara gösterilen ilgi gün geçtikçe artarken, Tekin’in girişimi, bölge turizmine taze bir nefes getirdi.

İlgi Çeken Rota Seçenekleri

Sunulan turizm uçuşları, üç farklı rotadan oluşuyor. Katılımcılar, 30 dakikalık kısa tur, 60 dakikalık orta tur ve 120 dakikalık uzun tur seçenekleri ile bölgenin kültürel ve tarihi zenginliklerini havadan keşfedebiliyorlar. Bu eşsiz deneyim, katılımcılar için unutulmaz anlar yaşatıyor.

Fırat Tekin, bu projeye başlamadan önce bölgedeki havacılığı tanıtmak ve Güneydoğu Anadolu’nun eşsiz manzarasını insanlara ulaştırmak amacıyla yola çıktığını belirtti. “Bu projeyi hayata geçirdiğimde yoğun talep aldık. Şu anda hafif hava araçları ile yalnızca iki kişilik turlar düzenliyoruz; ancak daha fazla yolcuyla uçmak için çalışmalarımız sürüyor,” diye ekledi.

Hedef Daha Fazla Yolcu

Diyarbakır’ın zengin tarihi dokusunun havadan görmenin bambaşka bir deneyim sunduğuna değinen Tekin, “Uçuşlar insanlara farklı bir heyecan katıyor. Ancak daha fazla yolcu kapasitesine ulaşma konusunda bazı zorluklarımız var. Ailelerin bu harika manzarayı deneyimlemesi için elimizden geleni yapıyoruz,” diyerek niyetlerini paylaştı.

30, 60 ve 120 dakikalık uçuş seçenekleri sunarak, meteorolojik koşulları dikkate aldıklarını belirten Tekin, “Van, Batman, Mardin gibi çevre illerden oldukça fazla talep alıyoruz. Ancak şu anda tek yolculu uçuşlarla sınırlıyız. Daha sonra, daha fazla yolcu taşıyabilen bir hava aracı ile hizmet vermeye başlayacağız,” şeklinde konuştu.

Böylelikle, Fırat Tekin’in girişimi, Güneydoğu Anadolu’da hava turizmini canlandırma yolunda önemli bir adım atmış oldu.