Gümüşhane’de, yabancı uyruklu bir kadının intihar girişimini polis ekipleri zamanında engellemeyi başardı. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay, Gümüşhane’nin Karaer Mahallesi’nde, Gümüşhane Valiliği’nin önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Afganistan uyruklu W.A. isimli kadın, yakın zamanda suça karıştığı için Erzurum’daki Geri Gönderme Merkezi’nde bulunan oğlu A.R.A.’nın sınır dışı edilmemesi amacıyla intihar etmeye kalkıştı.
Çevredeki vatandaşların müdahalesi ile bu durum polise bildirildi. 112 acil sağlık, polis ve itfaiye ekipleri derhal olay yerine sevk edildi. Kadın, valilik önündeki korkuluklara çıkarak boğazına bıçak dayadı ve polislerden oğlunun geri getirilmemesi durumunda intihar edeceğini iletti. Müzakereci polisler, kadını yaklaşık otuz dakika boyunca ikna etmeye çalıştı. Ancak bu çabalar sonuç vermeyince, polisler müdahale etmeye karar verdi. Kadının bir anlık dikkatsizliğinden yararlanan ekipler, hemen harekete geçerek kadını etkisiz hale getirdi. Boğazında yaralar açan kadın, olay yerinde müdahale edildikten sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne nakledildi ve sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan muayeneden sonra kadın, ifade vermek amacıyla karakola götürüldü.