Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gümüşhane’de Kaçak Yapıların Yıkımı İçin Valilikten Karar Çıktı

Gümüşhane Valiliği, Taşköprü Yaylası’ndaki kaçak yapılar için yıkım kararı aldı. Yapılan denetimlerde 38 izinsiz yapı tespit edildi. Yıkım süreci, yapı sahiplerine tebliğ ile başlayacak. Kaçak yapılaşmaya karşı yasalar gereği de işlemler yapılacak.

Gümüşhane Valiliği, Taşköprü Yaylası'ndaki kaçak yapılar için yıkım kararı aldı.

Gümüşhane’de Kaçak Yapılarla İlgili Yıkım Kararı Alındı

Gümüşhane Valiliği, Merkez ilçeye bağlı Çorak köyü sınırları içerisinde yer alan Taşköprü Yaylası’nda tespit edilen izinsiz yapılar için yıkım kararı aldığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, Taşköprü Yaylası’nın yanı sıra Kayabaşı köyü Yeni Yayla ve diğer bazı yaylalarda; 18 konteyner, 16 betonarme yapı, 3 bungalov ve 1 baraka dâhil olmak üzere toplam 38 yapının izinsiz olarak inşa edildiği kaydedildi.

Yapıların Yıkım Süreci Hızla Başlayacak

Gümüşhane İl Özel İdaresi İl Encümeni, 01 Temmuz 2025 tarihli kararıyla bu yapıların derhal yıkılmasına hükmetti. Yıkım kararlarının yapı sahiplerine tebliğ edilmesinin ardından, sürecin derhal başlatılacağı bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca, mera alanlarına zarar veren kaçak yapı sahipleri hakkında 3091 sayılı Kanun çerçevesinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı ve 4342 sayılı Mera Kanunu’na dayanarak idari yaptırımların uygulanacağı aktarıldı.

Denetim ve Müsamaha Yok

Valilik açıklamasında, yaylalarda kaçak yapılaşmaya asla tolerans göstermeyeceklerini vurgulayarak, denetim faaliyetlerinin sürekli olarak devam edeceğini belirtti. Gümüşhane’deki bu gelişmeler, bölgedeki doğal alanların korunması adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.