Gümüşhane'de Kayaların Düşmesi
Gümüşhane merkeze bağlı Aşağı Alıçlı köyünde, dün gece saatlerinde dağ yamacından kopan dev kayalar bir ahırın üzerine düştü. İçerisinde büyükbaş hayvanların bulunduğu ahırda ciddi hasar oluşurken, evlerinin yakınında kayaların düşmesi nedeniyle panik yaşayan ahır sahipleri, 5 büyükbaş hayvanı başka bir ahıra nakletmek zorunda kaldı.
Olay Yerinde İhbar ve Müdahale
Olayın ardından AFAD ve jandarma ekipleri, bölgeye sevk edildi. Kaya parçaları nedeniyle köy yolu trafiğe kapandı. Sabah saatlerinde, İl Özel İdaresi ekipleri, iş makineleriyle kayaları kırarak yolu ulaşıma açma çalışmalarına başladı.
Sakinlerin Korkusu ve Talepleri
Köy sakinleri, uzun süredir yetkililere başvurduklarını belirterek, heyelan riskinin devam ettiğini ve korku içinde yaşadıklarını ifade etti. Bu nedenle riskli bölgede bulunan 3 müstakil ev, tedbir amacıyla boşaltıldı.
Hayvanların Tehlikesi
Necmettin Murathan, dev kayalar nedeniyle ahırlarının büyük zarar gördüğünü belirterek, “Akşam bir ses duyduk, gece saat 12'ydi dinamit atıldı zannettim. Sonra baktık ki kayalar dama düşmüş,” dedi. Murathan, hayvanlarının az kalsın telef olduğunu ve köyün yolunun da kesildiğini belirtti.
Çözüm Beklentisi
Sefa Murathan, “Biz bu noktayı yıllardır şikayet ediyoruz. O anda biz içeride olabilirdik, hayatımızı kaybedebilirdik,” diyerek yaşanan tehlikeyi dile getirdi. Neriman Murathan ise, “Burada can güvenliğimiz yok,” diyerek devletten çözüm beklediklerini ifade etti.





