Gülistan Doku Soruşturmasında Dalgıçlar Tutuklandı

Gülistan Doku soruşturmasında, Uzunçayır Baraj Gölü'nde arama çalışmalarına katılan iki dalgıç, ‘delil karartma' suçundan tutuklandı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, dalgıçlar barajdaki aramalarda buldukları not ve makas ile dikkat çekti. Bu aramalar, Gülistan Doku davasının dördüncü dalga operasyonu kapsamında gerçekleşti.

Erzurum Adliyesi'nde işlem yapılan toplam 19 şüpheli arasında yer alan dalgıçlar, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevliydi. Son operasyonda, 1 emniyet müdürü, 1 emniyet amiri, 1 başkomiser ve 10 polis memurunun da bulunduğu 19 şüpheli hakkında işlem yapıldı. 29 Temmuz 2026 itibarıyla, 19 şüpheliden 13'ü tutuklanırken, 5 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Dalgıçlar, 8 ve 10 Ocak 2020 tarihlerinde baraj gölünde yaptıkları aramalarda, Gülistan Doku'ya ait olduğu değerlendirilen reçete ve dilekçe parçaları bulmuştu. Bilirkişi raporuna göre, bu kağıt parçalarının barajın 14 metre derinliğinde uzun süre dayanması fiziksel olarak mümkün değil.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı