Hamza Yavuz Güdücü, Türkiye Şampiyonu Oldu
Aydın’daki Doktor Fevzi Mürüvvet Uğuroğlu Ortaokulu’nda eğitim alan görme engelli genç sporcu Hamza Yavuz Güdücü, azmi ve kararlılığı sayesinde büyük bir başarıya imza atarak satranç turnuvasında Türkiye şampiyonu oldu.
Kocaeli’deki Satranç Şampiyonası
Okul Sporları Görme Engelliler Satranç Türkiye Şampiyonası, Kocaeli’nde yapıldı. Ülkenin dört bir yanından birçok sporcunun boy gösterdiği bu organizasyonda, Aydın’ı temsil eden Hamza Yavuz Güdücü, performansı ile dikkatleri üzerine topladı. Engelleri aşıp Yıldızlar kategorisinde şampiyonluk tacını takan genç sporcu, satranç tahtasında gerçekleştirdiği hamleler ile Aydın’ı onurlandırarak, kararlılığıyla örnek bir başarı hikayesi yazdı.
Turnuvanın ardından Aydın’a dönen Hamza, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici tarafından makamında ağırlanarak tebrik edildi. Ekici, “Engelleri aşan başarı hikayeleri yazmaya devam edeceğiz.” diyerek Hamza’nın başarısını kutladı.