Görme Engeline Rağmen Üniversite Hayatına Adım Attı
Görme engeline sahip olmasına karşın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 10 bine girmeyi başaran Nazalin Selvi, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim hayatına uyum programıyla başladı.
Mersin’in Silifke ilçesinde yaşayan Selvi, başarılı bir sınav için azmiyle dikkat çekti. Gözlemci bir destekle, İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’ne kayıt yaptırdı. Selvi, yeni yerleşkesindeki yurduna yerleştikten sonra, annesi ve fakülte uyum koordinatörü eşliğinde üniversitenin rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı ziyaret ederek yeni hayatının heyecanını paylaştı.
Hayalindeki Şehre Adım Attı
Ziyarette duygularını ifade eden Selvi, “Ankara’da okumak benim için her zaman bir hayaldi. Şimdi burada bulunduğum için çok mutluyum,” diye konuştu.
Ders ve Kampüs Ortamına Alışma Süreci
Kendini uyum programının içinde bulduğunu dile getiren Selvi, “Kampüsü ve yurtumu tanımaya çalışıyorum. Alışma sürecindeyim,” şeklinde görüşlerini belirtti.
Rektörden Destek Sözü
Rektör Ünüvar ise üniversitede dört farklı program bulunduğunu, bunlardan üçünün tam akredite edildiğini ihrac etti. Ayrıca, yeni kurulan Yeni Medya ve İletişim programının Türkiye’de en yüksek puan barajını aştığını ifade etti. “Seninle kendi evladımız gibi ilgileneceğiz. Tüm öğrencilerimiz bizim için çok kıymetli,” ifadesini kullanan Ünüvar, Nazalin’in azmi ve başarısının engelleri aşma konusunda ilham kaynağı olduğunu vurguladı.
Engelsiz üniversite anlayışıyla, Nazalin gibi öğrencilere en iyi şekilde destek sağlandığını belirten Ünüvar; annesi Emine Selvi de, “Kızımızın geleceği için buralara geldik. Kızımızı sizlere emanet ediyoruz,” ifadeleriyle destekleyici bir mesaj verdi.