Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’un Alucra İlçesinde Hırsızlar Lahana Hasadını Tehdit Ediyor

Giresun’un Alucra ilçesindeki üreticiler, lahana hasadı öncesi hırsızlık sorunuyla karşı karşıya. Gürbulak Köyü Muhtarı Ahmet Uran, hırsızların tarlalara girerek kasalarca lahana çaldığını ve köylülerin gece nöbet tutmaya başladığını bildirdi. Hırsızlık olayları, köylülerde büyük bir endişe yarattı.

Giresun'un Alucra ilçesindeki üreticiler, lahana hasadı öncesi hırsızlık sorunuyla karşı

**Alucra’da Lahana Hasadı Öncesi Hırsızlık Endişesi**

Giresun’un Alucra ilçesinde, tarlalarına hırsızların dadanması nedeniyle üreticiler büyük bir endişe yaşıyor.

Hırsızlık Vakaları Arttı

Gürbulak köyünde yetiştirilen ve “Alucra Kelemi” olarak bilinen lahana hasadı öncesinde, son zamanlarda tarlalara girip kasa kasa ürün çalan kimliği belirsiz kişilerin sayısında artış yaşandığı bildirildi. Üreticiler, emek vererek yetiştirdikleri bu değerli mahsullerin güvende olmadığını düşünüyor.

Köylüler Nöbet Tutmaya Başladı

Köylüler, hırsızlık olaylarına karşı tedbir olarak, tarlalarında gece saatlerinde nöbet tutmaya başladı. Gürbulak Köyü Muhtarı Ahmet Uran, köydeki hırsızlık vakalarının iki yıldır sürekli tekrarladığını vurgulayarak, “Son iki yılda hiç karşılaşmadığımız hırsızlık olayları yaşamaktayız. Bizim için çok değerli olan Alucra Kelemleri, gece vakti hırsızlar tarafından çalınıyor. Artık köylülerimiz bu sebepten ötürü bahçelerinde nöbet tutmak zorunda kalıyor,” ifadelerini kullandı.

Bu endişe verici durumun, köydeki üreticilerin moralini bozduğu ve lahananın hasadı için hazırlıklarını olumsuz etkilediği belirtiliyor.