Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Bitlis Beşminare Öğrenci Yurdu’ndaki Olaylara İlişkin Açıklama
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Bitlis Beşminare Öğrenci Yurdu’nda meydana geldiği iddia edilen olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, ilgili mevzuat çerçevesinde disiplin sürecinin başlatıldığını duyurdu.
İdari İnceleme ve Disiplin Süreci Başlatılmıştır
Bakanlık, Bitlis Beşminare KYK yurtlarında kalan bir grup öğrencinin, Suriye’de PKK/SDG’ye yönelik operasyona karşı protesto gerçekleştirdiği iddialarına dair sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında yayımlanan videolar üzerine resmi açıklama yaptı. Bakanlık, söz konusu paylaşımlar hakkında idari inceleme ve disiplin sürecinin başlatıldığını belirtti.
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı basın yayın organları ile sosyal medya mecralarında, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Bitlis Beşminare Öğrenci Yurdu’nda meydana geldiği iddia edilen olaylara ilişkin paylaşımlar yer almaktadır. Söz konusu paylaşımlara konu olan hususlarla ilgili olarak, ilgili mevzuat çerçevesinde idari inceleme ve disiplin süreci başlatılmıştır. Süreç, gerekli hassasiyet gösterilerek ve hukuki çerçeve içerisinde yürütülmektedir.”
İhlas Haber Ajansı