**Kocaeli Gebze’de Enkaz Altında Kalan Ailenin Son Üyesi de Bulundu**
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde meydana gelen yıkım olayında, çöken binanın altında son kalan annenin cansız bedeni de kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldı. Cenazelerin çıkarılmasının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, bölgedeki duruma ilişkin bilgi vererek, “Tedbir amacıyla 12 bina tahliye edildi” şeklinde konuştu.
Çöken Bina ve Kurtarma Çalışmaları
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi üzerinde bulunan, içinde eczane yer alan bina, sabah saat 07.00 sularında henüz belirlenemeyen bir neden ile çöktü. Enkaz altında kalan Bilir ailesinin beş ferdi burada mahsur kaldı. Olayın hemen ardından olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi sevk edildi. Yapılan çalışmalar sonucu, ilk olarak 12 yaşındaki Muhammed Emir Bilir ile 14 yaşındaki Nisa Bilir’in cansız bedenlerine ulaşıldı. Ailenin büyük kızı 18 yaşındaki Dilara Bilir ise enkazdan sağ olarak çıkarıldı. 19 saat süren arama kurtarma faaliyetleri sonucunda ise baba Levent Bilir’in cansız bedeni bulundu. Onun ardından, annenin cansız bedenine de ulaşıldı ve cenazesi hastane morguna götürüldü.
Başsağlığı Dilekleri ve Bölgedeki Tedbirler
Cenazelerin çıkartılmasının hemen sonrasında konuşan Bakan Yardımcısı Aktaş, “Ne yazık ki anne ve babanın cenazelerine ulaştık. Baba Levent ve anne Emine Bilir’in cenazeleri az önce çıkarıldı. Ailenin dört ferdi yaşamını yitirdi. Sadece büyük kızları Dilara sağ olarak kurtuldu. Allah’tan rahmet diliyoruz. Dilara’ya da acil şifalar temenni ediyoruz.” dedi.
Bakan Yardımcısı, arama kurtarma çalışmalarının kapsamını da verdi. Aktaş, “19 saat süren çalışmalarda 913 personel görev aldı. Çalışmalarda 628 arama kurtarma uzmanı, 161 kurtarma aracı, 6 kurtarma köpeği ve 10 sismik cihaz kullanıldı. Artık arama kurtarma süreci sona erdi, sonrası için incelemeler yapılacak. Ayrıca, bu olayın ardından bölgede bulunan 12 bina tedbir gereği tahliye edildi. 45 aile bu binalardan etkilendi, 23 aile belediyeye yerleştirildi.” diyerek, yardım ve destek veren tüm kurumlara teşekkür etti.
Bölgede yaşanan bu trajik olay, toplumda büyük bir üzüntü ve dayanışma oluşturdu. Ölenleri anarken, yaralar sarılmaya çalışılıyor.
MALATYA’DA KONTEYNER KENTTE KORKUTAN YANGIN
MALATYA’DA KONTEYNER KENTTE KORKUTAN YANGIN
MALATYA’DA KONTEYNER KENTTE KORKUTAN YANGIN
MALATYA’DA KONTEYNER KENTTE KORKUTAN YANGIN
TRUMP: “GÜNEY KORE ABD’YE TOPLAM 950 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM YAPACAK”






