Gebze’deki Bina Çökmesi: Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde meydana gelen trajik bina çökmesi olayında, iki çocuğun cansız bedenine ulaşılarak arama-kurtarma çalışmaları 14. saatine girmiş bulunuyor. Ekipler, enkaz altında kalan anne ve babayı kurtarmak için yoğun bir şekilde çalışmalara devam ediyor. Çalışmalar, havadan dron ile görüntülendi.
Olayın Detayları ve Kurtarma Süreci
Mevlana Mahallesi Issıkgöl Caddesi üzerinde bulunan ve altında bir eczane barındıran bina, sabah saat 07:00 civarında henüz belirlenemeyen bir sebeple çökmüş durumda. Olay sırasında binada yaşayan Bilir ailesi, toplamda beş kişinin enkaza gömülmesiyle büyük bir zorlukla karşı karşıya kaldı. Arama-kurtarma faaliyetlerine toplamda 627 kişilik bir ekip katılırken, gündüz saatlerinde ailenin çocukları Muhammed Emir (12) ve Nisa’nın (14) cesedine ulaşıldı. Ancak, ailenin büyük kızı Dilara (18) canlı bir şekilde kurtarılmayı başardı.
Şu an itibarıyla, ekiplerin enkaz altında kalan baba Levent (44) ve anne Emine Bilir’e (37) ulaşabilmek için yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Akşam saatlerinde havadan yapılan görüntülemeler, arama-kurtarma çalışmalarının sürecini daha da görünür hale getirdi. Bu trajik olayda herkesin gözü bu kurtarma çalışmalarında olacak.

