Gebze Belediyesi’nin 41 Genç Programı’nın 10. Dönemi Tamamlandı
Gebze Belediyesi’nin 41 Genç Programı’nda 10. dönem tamamlanırken, öğrenciler depreme dayanıklı şehirler, yapay zeka, biyomühendislik, nanoteknoloji, uçak mühendisliği ve siber güvenlik gibi alanlarda aldıkları eğitimlerin ardından sertifikalarını aldı. Törende 11. dönem öğrencileri de tanıtıldı.
Gençlerin Gelişimine Destek
Gebze Belediyesi’nin gençlerin akademik, sosyal ve kişisel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen 41 Genç Programı’nda 10. dönem tamamlanırken, düzenlenen törenle öğrenciler sertifikalarını aldı. Aynı etkinlikte yeni döneme başlayacak 11. dönem öğrencileri de tanıtıldı ve iki dönem katılımcıları bir araya getirilerek programda yeni bir heyecan başlatıldı.
Eğitim İçerikleri
Öğrenciler, Gebze Teknik Üniversitesi bünyesinde akademisyenler tarafından verilen eğitimlere katıldı. Eğitim konuları arasında; depreme dayanıklı şehirler, yapay zeka, biyomühendislik, nanoteknoloji, uçak mühendisliği ve siber güvenlik gibi güncel ve geleceği şekillendiren konular yer aldı.
Seminerler ve Sosyal Etkinlikler
Program süresince projenin mentörlerinden Psikolojik Danışman Şehriban Uyumaz tarafından 8 farklı konu başlığında seminerler verildi. Bu seminerlerle eş zamanlı olarak öğrenciler, 8 hafta boyunca proje yazma eğitimi alarak kendi projelerini hazırladı. Süreç, kültür gezileri ve gençlik kampı ile tamamlanarak öğrencilerin sosyal gelişimlerine de katkı sağlandı.
Liderliğe Yöneliş
Sertifika töreninde konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “41 Genç Projesi ile amacımız; düşünen, üreten, sorgulayan ve geleceğe yön verebilen gençler yetiştirmek. Bizim gençlerimiz dijital köle olmamalı. Teknolojiyi en iyi şekilde kullanan onun üreticisi olmalı. Bizler dünyanın bu gidişatına sizlerle beraber itiraz ediyoruz. Bu ülkenin lider arayışına sizleri yetiştirmek istiyoruz. Çünkü toplumda liderlere ihtiyaç var. Bu noktada 41 Genç Gebze’nin boşluğunu dolduracak. Sizler seçilmiş gençlerimizsiniz. Sizlere bu ülkenin ihtiyacı var. Yarın bu ülkenin yönetiminde sizler olacaksınız ve bu ülkenin yarınları sizlerin ellerinde” ifadelerini kullandı.
İhlas Haber Ajansı
