Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Gazze’ye Destek İçin Giden Mehmet Atmaca, İsrail Askerleri Tarafından Gözaltına Alındı

    Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Filistin’e destek amacıyla yola çıkan Vicdan Gemisi ile Gazze’ye ulaşmaya çalışırken İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Atmaca’nın nerede olduğu ise belirsizliğini koruyor.

    Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Filistin'e destek amacıyla yola

    Mehmet Atmaca, Gazze’de Gözaltına Alındı

    Filistin ablukasını sona erdirmek ve özgürlük mücadelesine katkı sunmak üzere yola çıkan Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, İsrail askerleri tarafından gözaltına alındı.

    Gemi Seferi ve Hedefler

    Saadet Partisi’nin Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan ve Gelecek Partisi’nden Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Akdeniz’de sefer yapan Vicdan Gemisi ile özgürlük mücadelesine destek vermek amacıyla bölgeye hareket etmişti.

    Tunus’ta yaklaşık 15 gün geçirdikten sonra, İtalya’dan Freedom Flotilla ekibine katılan ekip, rotalarını Gazze’ye çevirerek bu sabah seferlerine başlamıştı. Ancak Mehmet Atmaca, sefer sırasında İsrail güçleri tarafından gözaltına alındı.

    Gözaltı ve Bilinmeyen Gelecek

    Milletvekili Atmaca ve beraberindeki gemi ekibi, sabah saatlerinde İsrail donanmasının kontrol hattına yaklaşırken gerçekleştirilen bir operasyonla durduruldu. İşgal altındaki bölgede alıkonulan Atmaca, bilinmeyen bir yere götürüldü ve milletvekillerine ulaşmak şu anda mümkün değil.

    Vicdan Yolculuğu’nun 8. gününde alınan bilgiler arasında, Atmaca’nın yayınladığı video mesaj dikkat çekti. Bu mesajda Atmaca, şunları söyledi: “Özgür Gazze için denize açıldığımız bu yolculuğun amacı, abluka zincirini kırmak ve zulme sessiz kalanları harekete geçirmektir. Türkiye’nin farklı yerlerinde Filistin’e destek gösterileri düzenleniyor. Umut ediyoruz ki, bu eylemler büyüyerek somut adımlara dönüşsün.”