Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gazze’de Kaybolan Oğul ve Gelinini Arayan Büyükanne, Altı Torununa Tek Başına Bakıyor

Gazze Şeridi’nde yaşayan 70 yaşındaki Majida Abu Aweili, insani yardım ararken kaybolan oğlu Muhammed ve gelini için endişelidir. 6 torununa tek başına bakarken, eşinin ve oğlunun akıbeti için yardım bekliyor. Ancak bölgede kayıp kişi sayısı 8-9 bin arasında.

Bu haberin fotoğrafı yok

Gazi Şeridi’nde Kayıp Aile Üyelerinin Acısı

Gazze Şeridi’nin merkezindeki Deir el-Balah kentinde, 70’li yaşlarındaki bir kadın, insani yardım arayışında kaybolan oğlu ve gelinini beklerken 6 torununa tek başına bakıyor.

Yaşanan İsrail saldırıları nedeniyle, bölgedeki milyonlarca insanın hayatı altüst olurken, birçok kişi kaybolmuş, çocuklar ebeveynlerini yitirerek yalnız kalmış durumda. 70 yaşındaki Majida Abu Aweili, Deir el-Balah’da yaşanan bu trajediye sessizce direnen bir büyükanne olarak, altı torunuyla hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yıkık dökük bir evde günlük yaşam mücadelesi verirken, bir yandan da kaybolan oğlu ve gelininden bir haber almayı bekliyor.

Oğul ve Gelin Kayıp

“16 Temmuz tarihinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah ilçesi El-Shakoush bölgesinde, insani yardım almak amacıyla giden oğlum Muhammed ve eşi kayboldu” diyen Aweili, “Muhammed, aç kalan çocukları için yiyecek getirirken bir daha geri dönmedi. O günden beri onu ve gelinimi bekliyorum. Hala oğlumun dönüşünü umutla beklemekteyim. Dilerim ki iyi olsun ve sağ salim döner, evlatlarını görebilsin” ifadelerini kullandı.

Majida Abu Aweili, oğlunun bir manavda çalıştığını, fakat süre gelen saldırılar yüzünden işini kaybettiğini dile getirdi. Ailesine yeterli gıda sağlayamayan Muhammed, eşiyle birlikte yardım merkezine gitmek durumunda kaldı ve orada kayboldu. “Eğer oğlumu gören veya hakkında bilgiye sahip olan varsa, lütfen benimle iletişime geçsin” diyen Abu Aweili, ayrıca kayıp kişi arayışında olan tüm kurumlara çağrıda bulundu. “Oğlum ve gelinim için bilgi almak istiyorum. Onlar hayatta mı yoksa vefat mı ettiler? Eğer hayattalarsa, en azından çocuklarına geri dönebilirler. Altı torunla baş başa kalan yaşlı bir kadınım, bu yükü tek başıma taşıyamam” şeklinde konuştu.

Gazze Şeridi’nde kaybolanların sayısının 8 bin ila 9 bin arasında olduğu tahmin edilmekte, resmi kayıp başvurusu sayısının ise bu güne kadar yaklaşık 5 bin olduğu bildirilmektedir.