Gazze Şeridi’nde Açlık ve Yetersiz Beslenme Nedeniyle Son 24 Saatte 2 Çocuk Hayatını Kaybetti

1 Min Read

İsrail’in Ablukası Sonrasında Gazze’de Tarife Edilemez Acılar

Gazze Şeridi’nde, İsrail’in uyguladığı abluka sonucu son 24 saat içinde iki çocuk açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle hayatını kaybetti.

İsrail’in, bölgedeki sivil halkı açlıkla terbiye etme çabaları, can kayıplarını artırmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, açlık ve yetersiz beslenmenin doğrudan bir sonucu olarak, Gazze’de son bir günde iki çocuğun yaşamını yitirdiği bildirildi. Gazze’de açlık ve yetersiz beslenme neticesiyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 154’ü çocuk olmak üzere 459’a yükseldi.

BM’nin Kıtlık İlanı Sonrası Gelişmeler

Birleşmiş Milletler’in 22 Ağustos’ta Gazze’de kıtlık ilan etmesinin ardından, bölgedeki açlık sorunu daha da derinleşti. O tarihten bu yana, 39’u çocuk olmak üzere 181 kişi açlık nedeniyle yaşamını yitirdiği ifade edildi. Bu durum, Gazze’de insanlık dramının boyutlarını ortaya koymakta ve uluslararası toplumun dikkatini acilen bu trajediye çekmektedir.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version